Микс от семена на кичеста Алцея Майоретте (Alcea rosea)

2
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Онлайн магазин за сортови семена Garden Shop Pro има удоволствието да ви запознае с очарователните семена на кичести цветя Алцея Майоретте микс (с латинското име Alcea Rosea или познати още като Ружи), отличаващи се с голямо разнообразие от цветове.

Алцея кичест сорт Майоретте (Alcea Rosea) е с различни цветове, включващи червено, розово, лилаво, жълто и бяло с различните им нюанси. Ружата е едногодишно цвете, което най-много обича яркото слънце и едно от основните предимства е, че е без особени предпочитания към почвата. Цъфти от юли до септември, което ви дава възможност да се насладите на изключителна картина от цветове през цялото лято. Цветовете на Ружите са с кръгла форма, имат наситени цветове, създават истински празник за окото с многообразието си.

На височина растенията достигат до 80 см, което ви дава възможност да ги съчетаете с по-ниски растения като тагетес, карекс, и други малко по-ниски от тях – шибой, лупина, лагурус и др. Разнообразието от цветове и форми прави Ружите подходящи за комбинации и аранжировки у дома като отрязан цвят във вази или аквариуми със сухи цветя.

Развийте фантазията си, като създавате по ваш избор изгледа на градината си. Цветята са страхотно предложение за букети за всякакви семейни и лични празници като сватби, кръщенета, рождени и именни дни.

Кичестата Алцея Майоретте микс (Alcea Rosea) обича силно слънце, расте на всякакви почви. Отглежда се чрез разсад, който се засява през месец февруари и се разсажда през месец май. Семената е добре да се разпръскват равномерно, посипват се с фин слой почва и се оросяват редовно с нежна водна струя. Нуждаят от подпорки особено ако са на ветровито място или такова, което е подложено на течение.

Спецификация

Цвят
Миксът съдържа семена, от които ще пораснат растения, цъфтящи в лилаво, червено, розово, бяло и жълто в различни нюанси.

Височина
До 80 см.

Период на цъфтеж
От Юли до Септември.

Изискване към светлина
Изискват слъчево място.

Почва
Тази кичеста Алцея вирее на всякакви почви.

Зимоустойчивост
Този микс е зимоустойчив.

Дълговечност
Двугодишни видове.

 

Място на растението
Засейте семената на Алцея микс (Alcea Rosea) на слънчево място в двора или градината. Подходящи са за озеленяване на цветни кътове пред обществени и офис сгради, хотели, голф игрища, в паркове.

Време на засяване
Засейте семената на Ружата през февруари или март.

Дълбочина на засяване
Семената на Алцея микс (Alcea Rosea) се засяват като се разпръснат равномерно и се покрият с фин слой почва. Утъпквате леко и оросявате.

Разстояние едно от друго
20 х 25 см.

Време за покълване
Семената на кичеста Алцея микс (Alcea Rosea) покълват за десет до петнадесет дни при оптимална температура.

Поливане
Поливайте вашите Алцеи редовно без да преполивате.

Торене
Препоръчва се торене през фазата на цъфтеж.

Използване

Този микс от разнообразни по цвят растения е подходящ за засаждане на открито поради големите си размери. Може да се използва както за ландшафтни проекти така и за различни цветни кътчета и цветни миксове, може да се използва за аранжиране на по-големи скални цветни кътове, около огради (като цветна стена).

Миксът от Ружи се използва и цени от професионални градинари, и от любители с усет към красивите цветя у дома в градината. Алцея микс (Alcea Rosea) е подходящо за озеленяване на площи пред обществени  и офис – сгради, морски и планински хотели, ресторанти, спа почивни станции, професионални конни бази, голф игрища.

Внимание: Семената на Алцея микс (Alcea Rosea) не се използват за консумация, не се препоръчват за приготвяне на козунаци, салати, хляб и др. Семената не трябва да се сеят и отглеждат в малки пластмасови саксии или сандъчета, те имат нужда от повече пространство, за да се развият ефективно. 

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Нето тегло – 0,001 кг (1 гр.)

Семена в 1 гр. – 130 бр.

Семена в една опаковка – около 130 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена сортови от Алцея (Ружа) Майоретте има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страната, от която произхождат. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).