Борисов започва серия от срещи за съдебната реформа

2
Добави коментар
arbalet
arbalet

Премиерът Бойко Борисов започва серия от срещи за съдебната реформа. Утре в 12 ч. той ще разговаря с лидера на АБВ Георги Първанов и парламентарната му група, във вторник – с ДПС, а в сряда – с БСП.

„Надявам се и съм убеден, че в петък на гласуването в Народно събрание ще бъдат приети трите основни важни неща, свързани със съдебната реформа. Разделянето на Висшия съдебен съвет на две части – съдии и прокурори, мажоритарният избор на съдиите и прокурорите и усилването ролята на съдебния инспектор, са много правилна стъпка и за България, и за Брюксел. В понеделник и вторник ще намеря консенсус, убеден съм, защото познавам лидерите на тези партии и знам, че когато е мотивирано, а каузата е в името на държавата и народа, те са изключително разбрани и диалогични хора“, каза още Бойко Борисов, цитиран от в. „Сега“.

„Много се радвам, че моите партньори в управлението Реформаторският блок разбраха, че с обиди и нападки не става. През последните дни е направено много, така че с дружни усилия и на управляващи, и на опозиция, с нормален, толерантен тон, в петък на първо четене ще минат тези три изключително важни неща. Не съм бил настрана и изолиран, просто трябваше да извървим всички тези стъпки“, каза още Бойко Борисов.

Източник: http://presa.bg