Онлайн телевизия : Serbia vs France – FIVB Volleyball World League Finals 2015

1
Добави коментар

 Отборът на Франция е новият носител на титлата в Световната лига! „Петлите“, които си осигуриха участие във Финалната шестица, с победа над България във Варна във финала на Втора дивизия, демонстрираха по категоричен начин класата си и в Бразилия, а на финала не дадоха никакъв шанс на Сърбия – 3:0 гейма (25:19, 25:21, 25:23).

Двубоят в Рио премина под диктовката на французите, за които звездите Антонин Рузие и Ървин Нгапет направиха отличен мач като Рузие реализира 17 точки, а Нгапет 16.

По този начин Франция спечели Световната лига за първи път в историята, с което завоюва и награден фонд от 1 милион долара. За сърбите най-резултатен бе Александър Атанасйевич, но активът му бе скромните за него 10 точки.

В третия гейм изглеждаше, че Сърбия ще се върне в мача като до самия край момчетата на Никола Гръбич и Камило Плачи водеха с няколко точки. „Петлите“ обаче направиха великолепна серия, с която изравниха за 23:23, след което триумфираха с още две точки.

Голямата разлика между двата отбора бе в успешните атаки – 51% за Франция спрямо едва 40% за сърбите, които направиха и повече грешки – 23 спрямо 17 за съперника.

В мача за третото място САЩ победи Полша с 3:0 гейма (25:22, 25:23, 25:23).