Баровец влиза за 2 години в затвора 7 6625

37
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Баровец влиза за 2 години в затвора

09.09.2009 19:13 | България

41-годишният русенски магнат и бивш общински съветник от политическа формация „Развитие“ Виктор Епщайн вчера едва не получи нервна криза насред Съдебната палата в морската столица, понеже магистрат Соня Нейкова от Варненския окръжен съд отказа да одобри сключеното с прокуратурата споразумение.

Мотивът на желязната съдийка бе, че няма постигнато съгласие между заинтересованите страни за обезщетението на една от пострадалите при кървавата катастрофа край Провадия от 16 ноември 2008 г. Става въпрос за Габриела Минчева, която потърси финансово възмездие от 80 000 лв. за неимуществени вреди. Тя била в мерцедеса на Епщайн по време на зверската катастрофа, завършил с два трупа – на 29-годишния русенец Вихрен Петров и 49-годишната д-р Ася Метева от Шумен.

Габриела оцеляла на косъм – получила средна телесна повреда, но и трайна психическа травма. Защитникът на Епщайн веднага контрира, че правата на Габриела могат да бъдат защитени в граждански процес, без да се затруднява настоящия. След отказа на ВОС юристите, както и Епщайн, изпаднаха в недоумение и в залата започна тих пазарлък. Накрая Минчева се съгласи на 50 бона обезщетение и споразумението отново стана актуално. Контрактът бе подписан малко преди 12 ч, а последната дума на Темида бе – 2 г. лишаване от свобода за Епщайн, както и забрана 3 г. да управлява МПС. Освен това той трябва да плати и общо 6500 лв. за разноските на седмината частни обвинители по делото. Популярният притежател на верига супермаркати в дунавския град, обвинен, че в катастрофа по непредпазливост е убил двама и тежко е ранил трима души, от утре ще бъде питомник на затворническо общежитие. Иначе от началото на юни т.г. той е в русенския арест, понеже го разследват за получен подкуп от 30 000 лв. В аферата са замесени още двама общински съветници. Не случайно и комисията „Кушлев“ наскоро запорира финансите на Виктор Епщайн, проверяван изкъсо за нечисти пари от престъпна дейност. Екпертите констатирали, че зверската катастрофа на автомагистрала „Хемус“, в района на пътен възел Ветрино, била причинена от несъобразена скорост – 210 км/ч, а не от стрелба по гумите. Строителният магнат буквално летял по платното с лъскавото си возило, когато внезапно се откъснали отломки от протектора на задната лява гума. Колелото се разбалансирало и Епщайн задействал спирачната система. После загубил контрол над волана и влязъл в другото платно, където челно се забил в микробус „Рено“ с шуменска регистрация. От компанията на бившия общински съветник на място загинал Вихрен Петров, а двете момичета се отървали със средни телесни повреди. При сблъсъка починала Ася Метева, а съпругът й, който управлявал френската кола, получил сериозни контузии. @

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти