Възрастен мъж е бил пребит от неонацисти в Борисовата градина

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Възрастен мъж на 67 години е със сериозни наранявания след побой в Борисовата градина в петък. Побоят се е случил пред очите на двете внучета на мъжа.

Пред „Дневник“ адвокатът на пострадалия, бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, потвърди за случилото се. За момента няма информация дали има задържани. От столичната полиция заявиха, че случаят се разследва от служители на Първо районно управление на СДВР, но не дадоха друга актуална информация. Сигналът за случилото се е постъпил при тях в понеделник.

В петък вечер миналата седмица мъжът се е разхождал с внуците си в района на стадион „Българска армия“ и близкото кафене на ЦСКА. Същия ден на 11-годишният му внук, който има операция поради травма на крака, била направена превръзка. Докато се занимавал с по-малката си внучка, мъжът забелязал, че момчето е заобиколено от група от петима неонацисти, които наричали детето „циганче“ и „мангалче“ и твърдели, че нарочно си е сложило превръзка, за да проси.

„Заплашили сина ми, като го наричали циганин, мангал и т.н. Накарали го да свали току-що сменената превръзка от шитата си рана на крака, за да докаже, че не симулира, за да проси“, разказва Петър Иванов, син на пострадалия, пред сайта Marginalia.

След побоя възрастният мъж е бил откаран в болница, където лекарите повече от два часа се борили да спасят едното му око, в което са се врязали очилата му. По думите на лекарите то е било изместено от мястото му.

„Към момента състоянието на мъжа е стабилно. Не мога да говоря с подробности, но белезите около окото са много сериозни“, коментира Йорданов.

Децата и родителите, които живеят в Австрия, били дошли на почивка в България за лятото. Според сина на пострадалия единият от нападателите е имал татуировка на неонацистката организация Blood and Honour.

Източник: http://www.dnevnik.bg