Новата Тейлър Суифт – Зорница Калчева

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

…знам много неща за България от моите родители, които винаги са ме учили да не забравям, че съм българка и че имам български корени. Обичам Родината си и с удоволствие бих я посетила при първа възможност“

Зорница Калчева е 12-годишно момиче, което от 7 години е Лос Анжелес заедно със своите родители. Нейните преподаватели и приятели я наричат Новата Тейлър Суифт . Зори пише текстовете на песните си сама, сама композира музиката и сама ги изпълнява – при това с много артистичност и чувство.

Още когато Зори е била 10 години, тя е получила признание за своя талант – печели престижния конкурс „Намери своя глас“ на телевизионния канал на Уолт Дисни.

Новата Тейлър Суифт записва първия самостоятелен сингъл преди да завърши даже основното си образование. Той се казва Waters may rise и може да се чуе от 22 юни на официалния канал на българчето във видеопортала You tube.

Родителите на Зори печелят през 2008 година Зелена карта и заминават за Новия свят. Те се установяват в Града на ангелите, а малката им дъщеря тръгва там на училище и по-късно завършва с отличие „Уорнър авеню скуул“.

Учителката на – Анна Монтгомъри помага много на Зори при създаването на Waters May Rise и професионалния запис на песента.

„Като малка имах притеснения да излизам на сцена и да изпълнявам песни пред много хора. Осъзнах, че човек не е нужно да се притеснява и трябва да е смел. Така ми дойде идеята да създам песен за хората, които имат страхове и да им дам кураж, за да ги преодолеят, колкото и да им е трудно. Тази песен ми помага да преодолея моите страхове“, разказва Зори.
„Обичам да пея и авторски песни, както и кавъри. Но ако трябва да избирам, харесвам повече да пиша собствени песни, защото емоционалната връзка между текст и мелодия е по-голяма и освен това има по-голям смисъл за мен. Обичам да пея песни на изпълнители, на които се възхищавам, но посланието, което изпращам чрез собствените си песни, е по-силно“, продължава Новата Тейлър Суифт.
Но мечтите на Зори не приключват до тук:
„Актьорските занимания много ми помагат при пеенето. Винаги когато пееш, е важно да има връзка между текста и мелодията. Актьорското майсторство ми помага да вникна по-добре в песента и това е една от причините да ходя на тези класове. Мечтая да стана актриса, не само певица. Двете вървят ръка за ръка и са еднакво важни за мен“.

Въпреки необикновените си таланти Зори е едно обикновено момче, което всеки ден ходи на училище и играе със съучениците си.

„Много обичам да пиша разкази в часовете по литература и винаги се радвам, когато моят учител ме оценява с най-високата оценка А+. Това е шестицата в България“, гордее се тя.

Макар да е напуснала България още като малка, Зори продължава да говори родния си език толкова добре, колкото и английския. Мечтае като завърши да посети родната си София.

„За съжаление нямам спомени от България, тъй като бях само на пет години, когато се преместихме да живеем в Лос Анджелис, но знам много неща за България от моите родители, които винаги са ме учили да не забравям, че съм българка и че имам български корени. Обичам Родината си и с удоволствие бих я посетила при първа възможност“

Ето го и първия сингъл на Зорница Калчева – Waters may rise

 

Източник: dama.bg