Гривна Против Уроки Hamsa `G – 7.90лв

1
Добави коментар

Амулетът “Ръката на Фатима” (отворената длан на Фатима, дъщеря на Мохамед ) символизира петте основни стълба в религията – вяра, молитва, поклонничество, пост и милосърдие.

Поръчай

Гривна Против Уроки Hamsa `G – 7.90лв
лв7.90

 Хамса – символ на търпение, вяра и залог за изпълнение на дадената дума.
Ръчно изработена Гривна Против Уроки Hamsa `G
от червена промазана копринена връв, полускъпоценен камък – хематит (4мм)
и метален…

 Хамса – символ на търпение, вяра и залог за изпълнение на дадената дума.

Ръчно изработена Гривна Против Уроки Hamsa `G
от червена промазана копринена връв, полускъпоценен камък – хематит (4мм)
и метален елемент в златисто Хамса (Ръката на Фатима);

Универсален, регулируем размер –
отпуска / пристяга се с едновременно приплъзване на двете възелчета;
Цена: – 7,90лв / бр

Наличност от модела  –  9бр.

Основната символика на ръката е действие, сила, власт и защита. В държавната религиозно – обредна система на индуизма, хиндуизма и Египет е символ и на върховната държавна власт. Амулетът “Ръката на Фатима” (отворената длан на Фатима, дъщеря на Мохамед ) символизира петте основни стълба в религията – вяра, молитва, поклонничество, пост и милосърдие. Това е един от силните амулети ползван от мюсюлмани и християни в цял свят.

Легендата разказва…  как веднъж Фатима, дъщерята на пророк Мохамед, бъркала яденето на огъня, когато влязъл мъжът й Али. Водел друго момиче, което също искал да вземе за жена, а с Фатима били женени съвсем отскоро. Фатима била така съкрушена, че не разбрала как изпуснала лъжицата и продължила да бърка яденето с ръка. Душевната й болка била толкова силна, че въобще не усетила физическата. И продължавала да бърка, и да бърка… Али така и не си взел друга жена. А оттогава ръката на Фатима станала символ на търпение, вяра и залог за изпълнение на дадената дума.

 

❥ Информацията за предлаганите на сайта www.An-GDesign.com ръчно изработени бижута – гривни, колиета, обици, брошки и други дамски, мъжки и детски аксесоари, се обновява на всеки час! Въпреки това е възможно посочената наличност да се разминава с реалната, поради интензивността на поръчките, които получаваме!

❥ Снимките, които презентират продуктите на An-G Design, представят най-точно цветовете им. CES COMMERCE Ltd не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете, дължащо се на индивидуални настройки и технически параметри на компютърните системи, които се използват за достъп до магазина. Допустимо е също разминаване в рамките на 1-2 тона на цвета, дължащо се на различните партиди материали, необходими за изработката на артикулите.