Как да пишем копирайт текстове

3
Добави коментар
Honey_87
Honey_87

Макар и на някои от вас думата да не им звучи познато, копирайтингът се оказва все по-необходима част от оптимизацията на различни сайтове.  И именно поради тази причина би било добре да сме запознати с основните правила при писането на копирайт текстове.

Силата на доброто и правилно формулирано заглавие

3D Web Design ви напомня, че всяка една копирайт статия започва с правилното заглавие. А единственият начин да сме сигурни, че то е правилно, като предварително сме направили проучване с цел установяване на основните ключови думи по съответната тема. След като ключовите думи са ясни, те трябва да присъстват в заглавието, като не прекалявате.
Стремете се към по-кратки, но изчерпателни заглавия. Това означава, че само в няколко думи вие трябва да опишете тематиката, на която е посветен текстът.

Но не бива да забравяме, че заглавието е значещо не само за потребителите, но също така и за търсачките. Уникалността на заглавието на всеки един текст е задължителна. А наличието на ключови думи в него ви гарантира, че заглавието ще бъде добре отчетено именно от търсачките.

Съдържанието и копирайтинг текстовете

Съдържанието е наистина важно. Дали става дума за статия, за кратък пост, за описание на продуктова страница и други – отново ще ви бъдат нужни Seo copywriting услуги от 3dwebdesign.org, за да сте сигурни, че съдържанието е правилно.
Отново в него трябва да бъдат включени съответните ключови думи. Най-добрият вариант е още в първия абзац да се споменава веднъж ключовата дума. Във втория параграф отново. Като цяло ключовите думи в един текст трябва да бъдат до пет повторения.

Meta description за отличен SEO копирайтинг

Meta description трябва да присъства за всеки текст и за всяка страница. Ние от 3D Web Design ще ви припомним какво е функцията му – да помага на потребителите за броени секунди да добият представа какво точно ще открият на въпросната страница. По този начин увеличавате броят на посещенията, тъй като всеки потребител разбира още чрез търсачките, че ще открият търсената информация тъкмо във вашия сайт.
Разбира се, не е абсолютно задължително винаги да обръщате внимание на meta description, но все пак това е препоръчително в повечето случаи.

Копирайтингът обръща внимание на URL адреса

Търсачките „одобряват“ и правилно написаните URL адреси. Отново трябва да си припомним основните ключови думи и да използваме именно тях в URL адресите.
Стремете се те да бъдат по-кратки с цел по-добро отчитане от търсачките.

Копирайт наименование на снимките в текста

Може би вече се досещате, че alt заглавието на снимката на всеки един текст трябва да съдържа някоя от основните ключови думи. Препоръчваме ви да съдържа ключовата дума, която сте включили в заглавието.

Намирането на SEO копирайтинг услуги

Без съмнение трябва да се доверите на търсачките, които ще ви покажат резултати за копирайтинг услуги. Въпросът е дали знаем какви са цените за SEO copywriting.
Цените ще ви изненадат приятно, ако изберете фирмата 3D Web Design за копирайтинг, която ще ви предложи отлично и професионално изпълнение на възложената от вас задача.