Ан Хатуей не се отказва от сладкишите

1
Добави коментар

Четвъртък, 23 Юли 2015г. 12:57ч.

Преди важна роля актрисата спазва строг хранителен режим. Например за ролята на жената-котка тя се доверява на известната звездна диетоложка Джаки Келър. Специалното отслабващо меню на Хатуей, която по принцип е вегетарианка, включва само пълнозърнести продукти, които контролират нивото на кръвната захар, авокадо, бадеми (защото актрисата не обича лешници), сусам, черен шоколад, червени или оранжеви зеленчуци, в които има много антиоксиданти, тъмнозелени листни зеленчуци, джинджифил и куркума.

Основното предизвикателство пред което се изправят звездата и нейната диетоложка, е необходимостта от поддържане на високи нива на протеините, за да може да се трупа мускулна маса по време на тренировките. Но и това е постигнато успешно благодарение на някои от любимите храни на Ан – японската мисо супа, сандвич с авокадо, приготвен с хляб без глутен, салата от кафяв ориз, стек от сейтан (вегетариански продукт, направен от пшеница), пържени яйчни белтъци и вегетариански яйчени ролца. Звучи прекалено здравословно, но трябва да споменем и сладките изкушения, от които Ан не се е отказва, защото много ги обича – шоколадови сладки без глутен, мраморен кекс и малките шоколадови десертчета, известни като брауни.

За да се чувства добре по време на диетата, актрисата се храни на всеки 2 или 3 часа, приемайки между 1500 и 1800 калории на ден. Това означава – 6-7 ястия на ден, плюс супа или салата, което никак не е зле, нали? Ако въпреки това се почувства гладна, Ан си взема по едно десертче, направено от обезмаслено фъстъчено масло навито на руло със сушен плод за пълнеж.

За дамите, които не могат да се откажат от месните продукти, Келър препоръчва да се яде преди всичко бяло месо, риба (сьомга, сардини и пъстърва) – така ще увеличите приема на ценните фибри и ненаситени мастни киселини. Другият съвет е зеленчуците да покриват половината от чинията ви.

Назад