Дендерският зодиак » ЕЗОМИСТИКА – електронно списание за скритото знание

1
Добави коментар
nordic
nordic

Дендерския зодиак

Едно от най-древните послания оставени на човечеството от древноегипетските жреци е Дендерският зодиак или още наречен Зодиакът на Озирис. В този зодиак са закодирани знания разбираеми за „посветените“ относно: Вселената, цикличността на процесите на планетата Земя, периодичното повторение на катаклизми.

Дендерският зодиак е известен египетски барелеф на тавана на храма посветен на Озирис, в храмовия комплекс Хатор. Според учени това е единствената пълна древна, небесна карта на света, която имаме и служи за основа на следващите астрономични карти.

Този зодиак съдържа цялата необходима информация, за изчислението на движението на Земята и планетите в продължение на 25 920 години.

Изобразена е цялата Слънчева система и съзвездията. Египетските жреци били астрономи, които добре познавали движението на планетите и познавали 12 астрологически ери, равняващи се общо на 25 920 години или 2160 години едната. Тези древни астрономи знаели периодите на ерите.

Международният Астрономичен съюз на базата на древната египетска карта отбележил като начална дата за ерата на Водолея – 2614 г. Според мнението на редица изследователи на Дендерския зодиак, съзвездието на Рака се намира над всички останали, което може да означава, че създаването на този древен зодиак се е случило именно през ерата на Рака.

Ученият и езотерик – Друнвало Мелхизедек в книгата си „Древната тайна на цветето на живота“, пише че по времето на Атлантида Земята се е движела в обратна посока – днешният север се е намирал на юг и обратното. След потъването на Атлантида се преместили не само полюсите, но и Земята започнала да се върти в противоположна посока. Бог Тот дошъл на Земята след 5 смени на полюсите, той видял изгрева на Слънцето от запад и залеза му на изток. Дендерският зодиак демонстрира точно тази противоположна полярност.

Светлана Павлова – учен и езотерик описва в книгата си „Послание от миналото“, изследване на Дендерския зодиак и събитията, които той показва. В Дендерския зодиак били изобразени Слънцето, Земята и планети, които никога преди това не присъствали на небесните карти. В зодиакалния кръг е изобразено Слънчевото око Уаджет, Окото на Бог Ра. След това символ кръг с окото на Ра над Риби се явява Слънцето. Павлова издигнала хипотезата за съществуването в далечното минало на планета Фаетон, намираща се между Юпитер и Марс, където в днешни дни се намира астероиден пръстен. Единствен на света Дендерският зодиак потвърждава документално съществуването на планетата Фаетон.

Директорът на Международния център за уфологични изследвания – Валерий Уваров смята, че изобразеното на Дендерския зодиак свидетелства за планетарна катастрофа, случила се със Земята преди 13 659 години, което изменило оста на планетата ни. В резултат от катастрофата съзведието Рак изменило своето местоположение на еклиптиката и се преместило назад към Лъв.

Мащабът на външния кръг на Дендерския зодиак съдържа фигури от друг астрологичен кръг, символизиращ хода на времето. Този кръг върви в посока противоположна на часовниковата стрелка. Изместването на съзвездията в долната линия на еклиптиката, обратно на часовниковата стрелка и изгряването на Слънцето по време на катастрофалната за човечеството година се случили в първата минута и първия градус на Рака.

В резултат от тази катастрофа Рак се премества назад и заема мястото над главата на Лъва. Вероятният астероиден удар измества зодиакалния часовник с два Декана назад. Според ученият Уваров последователността от събития била следната: Земята преминала през ерата на Лъва, навлязла в ерата на Рака и тогава се случила планетарната катастрофа, при която Земята прави „обратен скок“, връщайки се обратно в ерата на Лъва и преминавайки два пъти през тази ера.

Дендерският зодиак бил създаден с идеална астрономическа точност и е напълно вероятно на него да е изобразено небето преди планетарната катастрофа, случила се 11 000 години по-рано и също така да ни показва кога би могъл да се случи нов катаклизъм с човечеството.

Дендерският зодиак, рисунка по оригинал: http://andrew-vk.narod.ru

Източник: http://zhitanska.com

© Езомистика