Реклами, в които ще се вглеждате отново и отново

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Реклами, в които ще се вглеждате отново и отново

24.07.2015 г., 01:03

„За всеки тип коса“ – шампоанът Garnier Fructis. 

Един от залозите за успеха на рекламата е нестандартният подход.

В някои кампании той е реализиран по прост, лаконичен начин. Посланието им не се нуждае от обяснения. В същото време в тях има игра с визията. Илюстрацията задържа вниманието на наблюдателя – той не може да я възприеме от пръв поглед, защото тя показва преобърнати модели от реалността, провокации, обекти, които асоциираме с други.

Ето и няколко такива примери. Тези рекламни визии съдържат скрити послания. „Всяка от тях ще ви накара да върнете поглед на нея, да я разгледате за по-дълго“, посочват авторите на руския сайт AdMe. Те представят селекцията. 

Вижте.

E = mc2. „Просто изглеждай умен“. Реклама на оптика Ozeal.  Усмихвай се по-често. Слушалки Sennheiser. Да бъдеш пометен от вълната. Реклама на канадски аквапарк.  За по секси… колене. Кремът Boots. Илюзия: След 35 години около 5 млрд. души на планетата ще бъдат лишени от питейна вода. Как ще ги погледнем в очите?  Снежанка и Шерлок Холмс в едно. Посланието: „Елате с история и си тръгнете с друга“. Реклама на кампания за размяна на книги.  Хъски и камила = Jeep. Реклама на Jeep.  Уилям Шекспир под формата на слушалки. Реклама на аудиокниги.  Котешки очи или консервни кутии? Реклама на Whiskas.  Реклама на музея на Ван Гог в Амстердам по повод Европейската нощ на музеите.  „Правим звука секси от 2006 г.“. Реклама на слушалките AIAIAI.  „Виждате или буквата, или момиченцето. Не пишете съобщения докато шофирате“ – призив на Fiat.  „Освободи кожата си от дивата растителност“. Реклама на самобръсначките Schick. Светлини, камера, екшън! „Режисьорска“ реклама на Durex.