Кои са най-подходящите щори за дома ни?

1
Добави коментар

Щорите, независимо дали са вътрешни или външни, не са просто каприз, а необходимост за дома. Те създават неповторимо усещане за уют и безопасност, пазят жилището ни от нежелани външни фактори като силно слънце, светлина, вятър, студ и т.н. Освен това са и страхотен стилов акцент в интериора и екстериора на дома, тъй като могат да бъдат изработени по наш собствен вкус в различни цветове и десени. Имайки предвид нуждите и особеностите на жилището, ние трябва да изберем възможно най-удачния вид щори, които не само да паснат на всяка отделна стая чисто стилово и цветово, а и да защитят дома ни ефективно.

Външните щори са изключително полезно, практично и функционално приспособление за дома. Тяхното закупуване и монтаж изискват повече средства от вътрешните щори, но пък инвестицията си заслужава напълно. Когато изберем такъв тип щори ние всъщност инвестираме в благосъстоянието на дома си и в неговата енергийна ефективност, защото подобно на топлоизолацията външните щори изолират стаите от температурата отвън и помагат за балансиране на градусите вътре в дома. През лятото те запазват жилището хладно, като не позволяват на жегата да влезе през прозорците. През зимата вътрешната температура у дома се повишава с няколко градуса благодарение на външните щори, а минусите си остават навън, далеч от уюта на дома. Може би поддръжката на тези щори е по-трудоемка, но пък ефектът я оправдава.
Вътрешните щори днес са нещо, с което почти всяко домакинство разполага. Те са красиви и практични, но и доста полезни, защото ни дават уединението и спокойствието, от което се нуждаем когато сме си вкъщи и искаме да се отдадем на релаксация. Пускаме или завъртаме щорите и вече се намираме в обстановка, която е идеална за почивка и сън. А когато отворим щорите частично се наслаждаваме на приглушена светлина доколкото ние решим. Вътрешните щори са по-лесни за поддръжка, а и не струват много и всеки може да си ги позволи. Просто ги сваляме и перем, или ги мием в зависимост от вида и материала. Предлагат се вътрешни щори в огромно разнообразие, така че са подходящи за всеки вкус. Можем да избираме между вертикални, хоризонтални, римски, плисе, роло, венециански и други модели щори. Всички те се изработват по желание на клиента в смисъл на размери, десен, материал, цвят и т.н. Всеки стил вътрешни щори отговаря на определен интериорен дизайн, съответно можем да открием нашия вид и да го приспособим към жилището си. Така имаме не само защита, а и завършен интериор.
Разгледайте продуктовия каталог на Камакс и изберете подходящите щори за Вас.