Apple Pay разплащанията с Visa акостират и в Европа

1
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

От плащане с карти постепенно ще започнем да минаваме и към изцяло дигитални разплащания, смятат финансовите специалисти, а услугите от рода на Apple Pay са първите предвестници на тази тенденция. А те вече стигат и до Европа, като се движат от запад на изток. От българския офис на Visa информират, че разплащанията с дебитни и кредитни карти на компанията през Apple Pay са вече достъпни – засега поне за британците. От днес те вече могат да използват своите iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPad Air 2 и iPad mini 3, за да осъществяват лесни, сигурни и бързи разплащания с мобилното си устройство на над 410 000 безконтактни терминали в повече от 250 000 локации във Великобритания.

Според Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България, мобилните безконтактни разплащания са следващата голяма промяна, която предстои в Европа. “Употребата на мобилни устройства расте с всеки изминал ден и несъмнено този тип разплащания бързо ще се превърне в предпочитан метод за осъществяване на ежедневни транзакции, включително и за българите. Навлизането на Apple Pay на Стария континент е една от стъпките в мащабния преход от картови пластики към изцяло дигитални разплащания”, смята специалистката.

Прочетете още: Symantec: iPhone 6 може да промени сигурността на плащанията

Малко по-рано през годината проучване на Visa Europe в 6 европейски страни показа, че търсенето на решения за мобилни разплащания е значително, особено при потребителите, които използват iOS операционна система на своите мобилни устройства. Повече от половината (60%) казват, че биха предпочели този начин на разплащане, което, според компанията, е сигурен знак, че приемането на Apple Pay ще бъде “експоненциално”.

А ето и как става използването на Apple Pay, според Visa: Притежателите на карти избират сметката, с която искат да осъществят своята покупка – например тази, която използват за iTunes или въвеждат друга своя дебитна или кредитна карта Visa. За да осъществи трансакцията на място, потребителят просто доближава своя iPhone до безконтактен терминал, като заедно с това задържа пръста си върху бутона на устройството Touch ID. Готово, плащането е извършено.