Как да се разхладим по време на жегите?

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Ако искате да се насладите на лятото, без да се чувствате като котка на ламаринен покрив, можете с прости и подръчни средства да си осигурите приличен комфорт.

Температурата става все по-висока и жегите вече започват ни натежават. Така желаното лято, се превръща в Ад!

Но има начин да се разхладим, дори и при 40 градуса, без да е налага да бягаме от града. Ако искате да се насладите на лятото, без да се чувствате като котка на ламаринен покрив, можете с прости и подръчни средства да си осигурите приличен комфорт.

Ето какво да правите, когато жегата е непоносима:

Всеки знае, че топлият въздух е по-лек и се издига към тавана, а пода е малко по прохладно.

Перките на вентилатора да въртят обратно на часовника

Посоката на завъртане на въздуха е от основно значение за охлаждането му. Перките би трябвало да се въртят обратно на часовниковата стрелка, ако “загребват” в синхрон със стрелките, ще свалят и надолу към пода топлия въздух.

Съд с лед пред вентилатора поражда бриз

Ледът охлажда околния въздух, вентилаторът го подхваща и го разпределя равномерно в помещението. Това гарантирано облекчава и в най-голямата горещина.

Купа с лед близо до лицето, ако работите седнали

Това е много елегантен начин за охлаждане две в едно – въздейства на кожата и очите, които съхнат от жегата, като едновременно с това дробовете се изпълват с приятно усещане.

Всеки прави това, когато му е топло, но се оказва, че веенето е груба грешка! За енергичните движения тялото използва много енергия и то ще повиши телесната температура в дългосрочен план.

Белите свободни дрехи от естествени тъкани осигуряват повече комфорт и прохлада, защото дават възможност между дрехите и тялото да става нещо като въздушно течение.

Изключвайте електроуредите, които формират топлина, поне в най-горещите часове.

Лампи, лаптопи, компютри, печки и всякакви уреди, които не ползвате дръжте изключени по време на жегите.

Източник: dama.bg