Гафове в ефир: Четири интервюта с музикални звезди, от които ще ви стане неудобно (видео)

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Ще бъде доста оксиморонно точно в онлайн медия да се гъбаркам с журналистите… но все пак ще го направя.

Съществуват прекалено много от тях, които не хвърлят съвсем задълбочен поглед към обекта на бъдещия си материал. С други думи, не правят дори елементарно предварително проучване и са… тъпи. Не знам дали се дължи на моя късмет или просто на интернет съвпадения, но често попадам на блестящи примери за това, поне що се касае до музикалната ниша.

Гледаш и не вярваш на ушите си, както би казал един истински харизматичен Български Мъж.

Окей, нека да подгреем с два примера.

Огромният Лу Рийд „понякога е травестит“

Това не е заглавие на жълт вестник. По-скоро на огромния музикант му писва от тъпанарските включвания на журналистите и го обръща на пълен бъзик. Контекстът на 70-те години прави ситуацията още по-безумно смешна.

В рамките само на няколко минути Рийд обяснява как правителството заговорничи покрай него, как не друса с наркотици, а си вкарва венозно доза „Живот“, и още доста забавни неща.

Любимата ми част е следната размяна на реплики:

Журналист: Случайно да си травестит или хомосексуалист?

Рийд: Понякога.

Журналист: Кое от двете?

Рийд: Не знам. Каква всъщност е разликата?

Колко точно тъп трябва да си, за да задаваш такива въпроси?

Ник Кейв сипва с големия черпак

Най-вероятно сте чували за Ник Кейв, а ако не сте, марш в YouTube да се образовате. Също толкова вероятно е да сте запознати с The Smashing Pumpkins – иначе нелоши рокаджийчета от добрата стара ‘Murica.

Това, с което обаче едва ли сте запознати, е тотално дебилното интервю, което Били Корган (вокалистът на Pumpkins) провежда с австралийската легенда. Тъпите въпроси настрана, както и фактът, че направо ги чете от лист, без да се прикрива. Но Корган се опитва да убеди Кейв, че е британец!

Точно минута и четиресет и три секунди, а ме карат да потърся комфорта на одеалата и да не се показвам оттам поне за няколко часа. Болезнено е.

Дотук добре, видяхме едната страна на нещата. В същото време обаче, вината невинаги е у водещите – журналистите и техният афинитет към проучване варират. Същото важи и за музикантите. Така че понякога интервюиращите са тези, които все пак си вършат работата добре. Музикантите, от друга страна…

Мадона при Дейвид Летърман или как да подариш бельото си в ефир

Нека сме наясно – години преди Лейди Гага и други жадни за внимание девойки да се покълчотят на сцената, Мадона си е заградила цял двор с провокативни представления.

Силно вярвам, че гостуването ѝ при Летърман в тази деветдесетарска вечер е едно от водещите такива. Нека видим to-do списъка на една Мадона изцяло в черно:

Псувай супер яко – check (✓)

Прехвърляй от тема на тема без някаква адекватна връзка – check (✓)

Опитай се да провалиш шоуто на Летърман – check (✓)

В крайна сметка му подари бельото си – double check (!)

Залагам на хубавичка доза трева или поне на някакъв друг лек наркотик, защото и най-огромният прилив на адреналин не може да причини такова нещо.

Иги Поп е в някое друго измерение

…накратко – той е петорно по-накован от Мадона. Това старичко интервю с американската легенда ме счупва в-с-е-к-и път. Откриващото „Искам да те попитам няколко смислени въпроса“ от страна на водещия и циркът, който следва, заслужават една мощна 10-часова версия в YouTube.

Въпросът ми е: На какви точно наркотици е Иги тук? Актьорската му кариера настрана, в случая са си намесени субстанции. Ако имате предложения, метнете ги в коментарите

Водеща снимка: Madonna.com