Топ 4 места в Гран Канария, които не можете да пропуснете!

17
Добави коментар
DSTours
DSTours

4 места в Гран Канария, които не можете да пропуснете!

 

Ако си мислите че Канарските острови са място, къде ще лежите на плажа и ще се снимате с палми, защото няма какво друго да правите- грешите! Освен прекрасни условия за активна почивка, остров Гран Канария предлага и различни възможности за екстремни спортове, атракции и забележителности, които ако пропуснете, по-добре не казвайте на близките си, че изобщо сте били на почивка на Канарските острови!

Както всички знаем, остров Гран Канария винаги е бил мечтана дестинация за почивка. Ако сте от хората, които не обичат да прекарват отпуската си край басейна на хотела- вижте списък на 4 места в Гран Канария,  за които ще си спомняте дълго време…

 

Топ 4 места в Гран Канария, които не трябва да пропускате:

 

1.      Маспаломас

Красивото градче се намира в южната част на острова и гарантира целогодишно слънчеви дни. Мястото е истински рай за туристи, който предлага огромно разнообразие от хотели и ресторанти, най- голямото голф игрище на острова и обширни защитени територии, на които се простират километри  пясъчни дюни, напомнящи на пустинята Сахара. Със сигурност няма да Ви е трудно да си намерите място на плажа  Крайбрежието е предпочитано място за подводно гмуркане, сърф,  кайтсърф и уиндсърф. 

Ако все пак Ви стане скучно или екстремните спортове не са точно за Вас– препоръчваме Ви най- големият аквапарк на остров Гран Канария – Aqualand Maspalomas, подходящ за цялото семейство. Едни от най- добрите водни атракции, ще направят денят Ви незабравим.

Palmitos Park пък е мястото, където ще видите над 200 вида птици, десетки хиляди растения, уникални атракции с папагали и орли, впечатляваща градина с кактуси, делфинариум, както и най- голямата колекция от орхидеи на Канарските острови. „Къщата с пеперудите“ е най- голямата такава в цяла Европа – ще се насладите на хиляди видове волно летящи около Вас пеперуди, а в Аквариума ще откриете разнообразие от тропически риби, включително и най- голямата колекция от коралови риби в Европа. Задължително си отделете поне няколко часа и не забравяйте фотоапарата!

Още ли се чудите защо избрахме Маспаломас за мястото, където да Ви заведем през октомври?!

 

2.      Природен парк Roque Nublo

Националният парк е защитена територия от вулканични скали с височина до 80 метра- чудесна възможност не само за любителите на скалното катерене, но и за разходки покрай спиращи дъха гледки. След дюните на Маспаломас, това е втората най- известна природна забележителност на Гран Канария. Паркът се намира в централната част на острова и е заобиколен със зелени борови гори. При ясно време от върха на скалните феномени можете да видите върха на вулкана Тейде на съседния остров Тенерифе.

 

3.      Лас Палмас: Ла Вегета

Столицата на Гран Канария е най- големият град на Канарските острови. Намира се на североизточното крайбрежие и е очарователно съчетание на оживен летен курорт и космополитна столица с богато историческо и културно наследство. Силно изразено е испанското влияние върху архитектурата. Пристанището Пуерто Де Ла Луз е едно от най- важните в Европа, а плажът Плая Де Лас Кантерас е целогодишно пълен с туристи – смятан е за един от най- красивите и се простира на повече от 2 км.  Най-посещаваните забележителности, които и Вие не трябва да пропускате се намират в стария квартал – Ла Вегета: Катедралата, съчетаваща ренесансов, неокласически и готически стил (Изкачете се с асансьора до върха на южната кула, за да запечатате в съзнанието си една от най – красивите гледки- Лас Пламас от високо), площад Санта Ана, къщата – музей на Христофор Колумб и живописният градски пазар. Разходете се по автентичните малки улички на Ла Вегета, които ще Ви отведат далече от забързаното ежедневие на космополитната столица.

 

4.      Лоро Парк, Тенерифе

Е добре де- не е на остров Гран Канария, а на Тенерифе, но гарантираме, че си заслужава! И заради това сме го включили като допълнителна екскурзия с ферибот от Гран Канария. Невероятно преживяване за малки и големи, Лоро Парк е едно от най- посещаваните места на Канарските острови – дом на стотици видове тропически растения и животни сред които делфини и акули, папагали, пингвини, алигатори, горили, тигър албинос, фламинго, сурикати и много други. Разхождайки се сред ботаническата градина ще срещнете над 8000 вида палмови дървета. „Loro“ на испански означава папагал- така че се пригответе за най- вълнуващото шоу с папагали, които ще Ви смаят с уменията си! Едва ли ще успеете да свалите усмивките си  Ако не сте ходили до Антарктида скоро- тук на „Планетата на Пингвините“ ще видите близо 200 пингвина да се наслаждават на 12 тона сняг и ледени води насред вечно топлият остров Тенерифе. Безспорно най- впечатляващо е представлението на четирите косатки в „Orca Ocean”, което няма  аналог в Европа, изцяло обновено е през 2015г.- със сигурност няма да искате да си тръгнете!

Остров Гран Канария разбира се крие много други места и забележителности, запазили  автентичността и културата на местното население, които Ви съветваме да разгледате. Присъединете се към нашето пътуване от Варна!

 

 

 

Полезни връзки:
Екскурзии и почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Туристически услуги