ШИФОН – ЕФЕКТ НА ПЕПЕРУДА

2
Добави коментар

ШИФОН – ЕФЕКТ НА ПЕПЕРУДА

В модната индустрия много често се използва термина шифон, но колко от вас знаят какво представлява тази материя. Шифона е материя, в чиято основа стой „коприна“, а както ни е известно, то коприната е „царицата на платовете“. Мили дами, ако до сега не сте си купили рокля или туника от шифон, то вие сте изпуснали страшно много. В модните среди казват на роклите/туники, който имат за акцент шифон – ефект на пеперуда. Тя е символ на женственост, на божествената красота, учи на спокойствие, на вяра в доброто, на надежда и любов.

ШИФОН – ЕФЕКТ НА ПЕПЕРУДА

Момичетата, които са облечени в рокли от шифон изглеждат нежни, крехки и женствени. Точно такава, каквато е перфектната жена. Този вълнуващ образ на рядка красота създава точно шифона. Поета в този момент би възкликнал, тънка, златна и ефирна светлина, нежно крило на пеперуда, а това не е случайно, защото повечето костюми на актьори от приказките или в исторически филми са направени точно от шифон.

И така каква е тайната на тази материя? И дали нашите предци са го използвали както ние сега? Историческите  данни показват, че шифона се е появил преди няколко хиляди години в Китай. Той е изработен от коприна и създава в дрехите лекота и чувство на приятност. Човек облечен в шифон изглежда, че е над земната суета и непостоянството в света. За да носите дрехи от шифон първоначално е била нужна акуратност. Естествено, че в тях са били облечени хора, които не са извършвали тежка физическа работа. По този начин богатите хора са демонстрирали своя статус. Обикновения човек с тежката физическа работа и начина си на живот са били далеч по-различно облечени от своите господари.

И така нека разгледаме свойствата на шифона: лека и падаща материя при допир се усеща пясъчна текстура. В началото се е произвеждала от влакна коприна, но в последствие започва да се произвежда и от изкуствени влакна и по-този начин тя променя съдбата си. В началото на 18 век тя прониква като материя за благородници , но в последствие в 21 век момичета са облечени като кралици както на сватбените си тържества или на друг празник, а също така и в своето ежедневие.
В наши дни дизайнерите създават истински вълшебства с тази материя. Те често го съчетават с плътни материи: деним, памук и лен.

Съвети от Фешън чойс:

Ако искате да сте облечена изцяло в шифон на забравяйте да облече отдолу нещо не прозрачно
По-смелите момичета могат да комбинират тъмна рокля с рокендрол аксесоари, по този начин вие създавате кураж и мистерия във външния си вид
Шик изглежда комбинацията от шифон върху слонова кост (или други пастелни цветове ) с покритие от същия цвят . Както се казва романтично изрязани рокли в духа на Paul Poiret ( един от най-влиятелните френски модни дизайнери на ХХ век)

 

Това е на кратко от нас за “лекият морски бриз”. Съветваме ви погледнете към гардероба си със свежи очи и да го подобрите, като се вземат предвид тенденциите . Модните стилисти и дизайнери в същото време продължават да имат неуморимо търсене на нови идеи, перфектни тъкани и тяхното прилагане на подиума .