Оранжев код за опасно горещо време утре :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Оранжев код за високи температури е обявен за всички 28 области в страната утре.

Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

 

Очакваните температури в цялата страна ще са в интервал от 38 до 41 градуса.

 

Обявеният оранжев код е за особено опасни метеорологични явления с голяма интензивност. Препоръчва се хората да следват съветите на властите.

 

През нощта ще е ясно. Утре ще е предимно слънчево и горещо, а температурите ще са с още градус-два по-високи, достигайки 36°-41°. С около 5°-7° ще са по-ниски по Черноморието, поради слабия източен вятър.

 

След обяд главно над планините и северозападните райони от страната ще се образува купеста облачност и е по-възможно на места да прегърми, отколкото да превали.

 

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното.

 

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, като е възможно на отделни места по-скоро да прегърми. Ще духа слаб южен вятър. Твърде топло, на височина 1200 метра дневната температура ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°.

 

Над Черноморието ще се задържи предимно слънчево, със слаб източен вятър. Максимални температури 28°-30°, температура на морската вода 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала.

 

Температурен рекорд бе отчетен днес във Велико Търново. Регистрирани са 40,2 градуса на сянка в 15.30 часа. През изминалите години не е отчитана подобна стойност.