Логическа загадка 8: Царят

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Имало едно време един цар, който бил много зает и искал да си организира почивка. Една година в държавата му било много спокойно и той наистина си резервирал екскурзия. Щял да пътува със самолет до Малдивите! Заминавал в неделя.

В събота сутринта при царя отишъл нощният му пазач и му казал: „Царю честити, тази нощ сънувах че самолетът, с който ще пътувате, ще се разбие и Вие ще загинете! Моля Ви, не заминавайте!“.

Царят послушал нощния пазач и не заминал. Така и станало. Самолетът се разбил и всички пътници загинали. Царят бил много щастлив, че не се е качил там.

За да възнагради своя служител, той го извикал, дал му 1/4 от богатството си и го уволнил. Защо го е уволнил?

Автор: Миряна Иванова

Ако тази загадка ти допада, гласувай за нея чрез бутона „Харесва ми“ в началото на настоящата публикация или я намери в страницата ни във Facebook и натисни „Like“ под нея.

Тя е отговор на предизвикателството на Truestory.bg, наречено „Задай ни логическа загадка“. Повече за него може да научиш тук.

Отговора на загадката ще откриеш в сайта ни в края на конкурса – на 30 юли. А дотогава – ще се радваме да споделиш разсъждения по нея или пълното й решение в коментар под тази статия или в страницата ни във Facebook. 

Снимка: Pxleyes.com

Задай ни логическа загадка
Предизвикателства