Против мускулни болки

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Мускулните болки са сред на-разпространените неразположения. Много често дори медикаментите не помагат при такъв проблем. Но за наше щастие има много по-лесни и ефикасни начини, с които да спрем мускулните

Мускулните болки са сред на-разпространените неразположения. Много често дори медикаментите не помагат при такъв проблем. Но за наше щастие има много по-лесни и ефикасни начини, с които да спрем мускулните болки.

Разберете кои подправки и билки могат да успокоят неприятния дискомфорт в мускулите.

Куркума

Интересен факт е, че куркумата, която най-често се свързва в кулинарията с азиатския ориз, се използва от векове и за лечение на различни навяхвания, контузии и подуване на ставите.

Джинджифил

Проучване, проведено в Университета в Джорджия, стига до заключението, че ежедневната консумация на джинджифил в малки количества може да намали с до 25 % болките в тялото, предизвикани от физическа активност.

Кардамон

Кардамонът се използва от дълбока древност и за успокояване на мускулни спазми и болка.

Канела и мед

Учени от Университета в Копенхаген лекували пациенти с хроничен артрит с 1 супена лъжица мед и 1/2 чаена лъжичка канела на гладно. Една седмица по-късно след всекидневната консумация на тези два вкусни продукта средно 50 % от участвалите в проучването са почувствали облекчаване на болката.

Консумирайте билките против мускулни болки заедно!

Смесете 2 с.л. кардамон, 2 с.л. куркума, 1 с.л. канела, малко парче корен от джинджифил и 2 с.л. черен чай и варете 10 минути в 300 мл. вода. Когато прецедите течността, добавете 1 с.л. мед и консумирайте на равни части 2 или 3 пъти на ден.

Източник: ezine.bg