Тренировъчна програма за отслабване

3
Добави коментар

Напоследък все повече хора ме питат мога ли да им изготвя ефективна програма за намаляване на теглото и отстраняване на излишните мазнини. Отговарям положително, защото при хората, на които помагам персонално, тренировъчните ми методи работят и дават отлични резултати. 

Тренировъчната програма за отслабване, която съм съставил след години пълноценна работа е многократно проверена на практика. Тя не е просто набор от упражнения, а ефективна система на принципа на комбинираните серии. С правилно подбрани работни тежести се изпълняват 2-3 или повече упражнения на кръгов принцип без почивка между тях. Те са систематизирани по такъв начин, че натоварването да е разнопосочно, например да се редуват мускули-антагонисти (изпълняващи противоположни функции – сгъване и разгъване, издърпване и избутване). Това силно ускорява обмяната на веществата, което е предпоставка за бързо отслабване. Използването на тази програма, съчетана с подходящо хранене я прави в пъти по-ефективна от останалите фитнес режими. Тя действа при мъже и жени, начинаещи и средно напреднали, може да я изпълнявате в залата или в домашни условия. Всяко едно от упражненията се разучава предварително, за да може трениращият да го изпълни правилно и безопасно.

В началото винаги отделяйте 5-10 минути за загрявка. Така ще подготвите тялото физически и психически за работа.

По време на тренировка следете пулса си. Изчисляват се границите, в които трябва да го подържате, за да горите мазнини. Твърде ниският пулс – под 110 уд./мин. прави тренировката по-скоро тонизираща, а твърде високия – над 150 уд./мин. опасна за здравето ви, ако се занимавате отскоро.

Всички упражнения се изпълняват с умерено темпо и пълна амплитуда. Старайте се да не „накъсвате“ повторенията и без да правите паузи в горните и долните точки на движението.

Ако сте съвсем начинаещи изпълнявайте упражненията с по-леки тежести. Помнете, че не само мускулите, но и ставите и сухожилията имат нужда от аклиматизация. Ако сте постоянни след 1-2 месеца значително ще сте увеличили тонуса на вашите мускули и ще сте забързали метаболизма си.

Тренировъчната програма няма да даде резултати, ако:

– не въведете ред в храненето си.

– не промените начина си на живот, заради който се е стигнало до напълняване.

 

Резултат на Веселина Ефтимова, с която тренирахме точно по тази програма 

Пишете ми тук в сайта или в  www.facebook.com/yyordanov.trainer и ще ви съставя индивидуална тренировъчна програма за отслабване. Тя ще включва подробни указания, снимки и разяснения на упражненията. Достъпна цена, коректно и компетентно отношение!