Лесни ретро къдрици

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Според tialo.bg най-ефикасното средство за постигане на тази прическа са ролките, защото с тях не увреждате по никакъв начин косата си, а резултата винаги е блестящ.

Къдриците отиват на всякакъв тип коса – независимо дали са обемни, ситни, вълни или леко загатнати, те придават несравним обем и усещане за плътност. Според tialo.bg най-ефикасното средство за постигане на тази прическа са ролките, защото с тях не увреждате по никакъв начин косата си, а резултата винаги е блестящ.

Ето няколко лесни стъпки, с които да се сдобиете с ретро къдрици в домашни условия:

Стъпка 1

След баня изсушете косата, докато сте с главата надолу. Така топлата струя от сешоара ще внесе естествен обем от корена до краищата. След това стилизирането на косата се превръща в детска игра.

Стъпка 2

С гребен разделете косата на страничен път. Много важен момент е да се постараете той да бъде колкото се може по-дълбок, за да се акцентира именно върху ретро елемента.

Стъпка 3

Поставете 10 големи и кръгли ролки върху отделни сектори, като започнете от горните пластове с коса. За по дългосрочни къдрици, след като сте навили косата си я напръскате с лак.

Стъпка 4

Оставете ролките върху косата за поне един час и след като той мине, внимателно срешете отделните кичури.

Стъпка 5

Захванете предния кичур зад лявото ухо и нанесете върху цялата коса малко количество арганово масло, за да внесете блясък и гладък вид.