Полезни съвети: Как да се грижим за косата си

52
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

Полезни съвети: Как да се грижим за косата си
7 Септември 2009 / 13:15  |  Автор: chrisbrown  | 

 | Категория:

Новини

,
Здраве

Косата ви е прекалено суха, твърде тънка или пък мазна? Всъщност, няма значение. Нито едно от изброените неща не ви дава повод да си скубете косите. Ако следвате съветите на експертите, лесно ще се справите с проблемите.

Стресът и прекалено продължителното и редовно излагане на слънце са най-честите причини за суха коса. Съдържателката на верига фризьорски салони в Германия Марли Мьолер съветва: „Вземете едно огледалце и разгледайте косата си от всички краища. Там, където цветът е най-светъл, косата е и най-изтощена.“ На тези места третирането с подхранващи продукти може да се провежда по-интензивно.

Избягвайте да миете сухата коса всеки ден

Използвайте специален хидратиращ шампоан и я изплаквайте винаги много добре. Ако косата ви цъфти, след като сте я измили, я изплакнете обилно със студена вода. Това подсилва структурата на косъма. Освен това използвайте колкото се може по-често подхранващи маски, като увивате косата си в кърпа или фолио. Интензивните маски, които се оставят да действат и през нощта, са особено ефективни при суха коса.

Ако решите сами да отстраните неприятните цъфтежи, трябва да разделите косата си на много малки кичури и да подрежете внимателно само връхчетата като внимавате да не отрежете някой друг кичур.

Жените с дълги коси често имат следния проблем – мазни корени и сухи краища на косата. В такъв случай Марли Мьолер съветва: „Използвайте по-нежен шампоан като по време на миене търкайте само в корените на косата, връхчетата се измиват автоматично. След като изплакнете косата, нанесете маска, но само върху краищата й. И не прекалявайте с геловете и пяните.“ Около 25 процента от жените пък имат друг проблем: прекалено тънък косъм. Ако и вие се оплаквате от същото, използвайте шампоан за повече обем. Така косата ви ще изглежда по-гъста. Лаковете за коса и пяните също помагат, но те не са особено добра алтерантива, тъй като изтощават косъма.

Неприятният пърхот

Пърхотът създава проблеми не само на жените. За да се преборите с него, трябва първо да сте наясно каква точно е причината за появяването му. Ако пърхотът се появява, тъй като косата ви е прекалено суха, използвайте шампоани с уреа, казва д-р Мадлейн Шунтер от град Улм. Те овлажняват кожата на главата. При суха коса шампоаните против пърхот биха причинили появата на още повече бели люспички по рамената ви. Освен това не трябва да миете косата си повече от 2-3 пъти седмично. Ако косата ви е мазна, най-добре е да я миете всеки ден като редувате шампоана за мазна коса с този против пърхот.

източник : http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=395682.

Можете да прочетете още:

Най-секси тенисистките в света

 

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!

ЗА МОЯ БЛОГ

Автор: chris brown

Дата на създаване: 6 Юни 2008 / 14:09

Категория:
Спорт,
Наука,
История,
Политика,
Новини,
Компютри и Интернет,
Екология,
Глобалното затопляне,
Любопитно,
Технологии,
Бизнес,
Здраве,
Музика,
Лични,
Арт,
Медии,
Смях,
Авто-мото,

Прочетен: 6682669
Коментари: 2361
Последна промяна: 14 Януари 2015 / 01:08

НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg

1.   

zdrave (13925477)

2.   

chrisbrown (6682669)

3.   

nmrp (5973473)

4.   

Vankata (3642148)

5.   

kjelqzkov (2897471)

6.   

fen (2374457)

7.   

philosophy (2328614)

8.   

misterii (2038154)

9.   

IvayloSlavkov (1837593)

10.   

zabavlqvaise (1623369)