Наталия Кобилкина, ти ни излъга!

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Автор: Павлина Янчева

Новината, която от два дни бушува в интернет, е свързана с една от най-обсъжданите дами у нас. Сексоложката Наталия Кобилкина обяви, че се разделя със съпруга си след 11-годишно съжителство под един покрив.

Тя пусна видео в профила си във Facebook, в което заяви:

„Здравейте, любими приятели! Днес искам да споделя една новина, която касае лично мен, но мисля, че би било честно и правилно да го споделя преди всичко с вас и бих искала да я разберете от мен, а не от някое друго място.

След 11-годишен брак, взехме решение със съпруга ми да се разделим. И се разделяме с огромна любов и благодарност един към друг.

Оженихме се, когато бяхме на 20 и бяхме на едно мислене, едно разбиране, едни чувства, но до момента минаха 11 години и аз вървя в коренно друга посока, съпругът ми върви в неговата посока. Аз съм му много благодарна за промяната ми и в храненето, и в отношението, и за цялата подкрепа през тези години, както сигурно и той на мен.

Но решаваме да вървим напред.

Няма други мъже или жени, които са фактор за нашата раздяла. Това не е свързано с това нещо. Изцяло решението е просто да продължа пътя си сама. Аз никога не съм била сама и предпочитам на момента това да бъде моята трансформация, моят период и моето търсене на себе си.

С мъжа ми запазваме прекрасно приятелство и подкрепа един към друг. И това е нашият личен избор – да вървим така в този живот.

Благодаря ви за цялата любов и подкрепа. Не ми е най-лесният период в живота, но знам, че просто трябва ада го минем. Раздялата никога не е лесно нещо. Но хора сме, и аз винаги преподавам и вярвам в това, че въпреки всичко трябва да отстояваш себе си, да отстояваш своите мечти, да отстояваш своите идеали, да не правиш компромиси със себе си. Не мисля, че би било правилно и добре за мен или за него да правим този компромис един към друг.

Така че пожелавам щастие на съпруга ми, както и той на мен. Мисля, че е много важно, може би пример за другите хора – че ако усещате, че връзката ви вече се е изчерпала, да продължите на пътя сами, да имате тази смелост. Наистина е важно, че вас ви има в живота ми, това ми е голяма подкрепа. Благодаря ви и ви обичам“.

Видеото може да гледате тук.

Наталия, ти ни излъга! Как е възможно да даваш съвети за секса и брака, а в същото време да не можеш да задържиш собствения си мъж? Колко компетентна си, на какво се базират твоите знания и изобщо – до каква степен можем да ти се доверим занапред? Изгради бизнеса си върху красивата си външност и скандалните си изказвания със силно сексуален привкус, публикувани във Facebook. А всъщност доколко вярваш в тях и колко работят те за нас, ако не са проработили за теб самата?

…Истината е, че тези въпроси, вълнуващи голяма част от почитателите на Кобилкина, гърмят в интернет пространството точно в момента. До голяма степен те са резонни, но и дават доста храна за размисъл.

Признайте си – колкото и голям спец да сте в своята област, бихте ли заложили главата си, че винаги можете да дадете решение, което е универсално за всички? Има ли такова изобщо? За някои съветът да купуват акции, когато цената им пада и се очаква занапред да се вдигне, работи, за други – не. За някои съветът да закарат колата си на ремонт в официалния сервиз на марката, е полезен, за други – не. За някои съветът да искат нестандартен секс и да го предлагат на половинката си, запазва връзката им, за други – нещата не стоят по този начин.

Фактът, че Наталия Кобилкина се развежда, не означава, че съветите, които е давала за здрави семейни отношения, не са валидни. Просто при нея самата те не са проработили. Възможно е разбира се тя да е напълно некадърен брачен терапевт и сексолог, но това, че се разделя със съпруга си, няма нищо общо с нейните компетенции.

И последно – хайде да не я съдим прекалено много и да не я разкъсваме публично. Да не правим медийна сензация от една лична история. В момента това момиче страда като всяко друго, което е в процес на раздяла.

Всички, които сме го преживели, знаем какво е.

 

Снимка: Facebook