Колко най – лоша, може да бъде почивката ви на Черно море? | Glog.info

3
Добави коментар
magnit
magnit

Лятото е в разгара си.

 

Някои от курортите по Черноморието ни са препълнени, а други са полупразни. Из социалните мрежи обаче вървят шумни призиви: „Не ходете на море в България”, „Почивайте в Турция!”, „Отидете в Гърция!” … нашето Черноморие е чист боклук, тоалетна, и т.н…

Най – честите оплаквания, които се виждат са анонимни и са към определен курорт, или курортно селище. Майстори на късия разказ пишат сърцераздирателни истории, за семейства, които почиват  All inclusive, храната е била отвратителна, бельото и чаршафите мръсни, а хазяите долни клюкари. Естествения завършек на разказа е : „Ех… защо не отидохме в Турция!”, или : „Никога повече няма да почивам на българското Черноморие”.

Със сигурност е хубаво да почивате в Турция и Гърция. Аз лично съм бил на море  в Анталия, Кушадасъ и Бодрум Турция, в Катерини и Солун Гърция. Да страхотно е! Приятна атмосфера, вкусна храна, добро обслужване. В Турция цените бяха доста ниски, в Гърция не точно по джоба на средностатистическия българин.  Прясната риба, средиземноморската кухня, хубавите плажове, чиста вода, уредени паркоместа за автомобилите. Няма как да кажа на хубавото – лошо. И да, гръцките домакини, не бяха сред най – топлите, които съм срещал, за разлика от турците (но това е дълга тема)

Въпреки горните редове аз обичам нашето Черно море, повече. То е моето море. Тук говорят моя език. Тук макар и гост съм си у дома. Ако не ми харесва хотела, се местя в друг, ако видя, че сайта през който съм направил резервация ме е подвел си търся лесно правата.

Работата ми е свързана с туристическия бизнес и затова следя, активно почти всички публикации, които са свързани с темата. Така ги и отсях в няколко категории:

Вечно мрънкащите – Вие имате ли познат, на който никога не може да му се угоди? Въпреки всичко той остава недоволен. Каквито и условия да има … каквото и да му предложите.
Нелоялните конкуренти – За нещастие интернет даде едно много мощно оръжие в ръцете на прости хора. Разни лелки, които работят в сивия сектор пишат анонимни доноси и клевети, които социалните мрежи разнасят и разпространяват като истина. Историите са сърцераздирателни и изпълнени с драматизъм.
Наистина недоволните – Естествено има голям процент от хората, които са подведени и действително почивката им е съсипана, причините за това могат да бъдат хиляди. Като се започне от условията в хотелите, местата за паркиране, предпочитанията за храната, времето и метеорологичните условия и се стигне до плажовете и концесиите им. Има много неуредици в България, никой не отрича тези факти.
Натъпкани като сардини. Има една особена порода почиващи, те искат четирима души да се настанят в двойна стая. Това неминуемо води до дискомфорт.

Вместо заключение. Задължително отидете и почивайте в Турция и Гърция. Сезонът там е дълъг. Отидете през май, или края на септември. Тогава цените и там са доста добри и са по джоба ни. Преценете как е. Забавлявайте се! Ако пък изберете България ви приветствам и поздравявам. Просто изберете хубаво място в любим за вас курорт. Направете си рано регистрацията, отидете на място на което сте били и сте доволни от обслужването и хигиената.  Аз лично ви каня в Style Place Китен,  където можете да прекарате страхотна лятна почивка на морето.

Обадете се за да попитате за свободни места на тел : 0888 811 070