Диета на Петър Димков

12
Добави коментар
kameliang
kameliang

Диета на Петър Димков
Добавено в Диети, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Диета на Петър Димков

Името на Петър Димков е легенда – това е най-известния български лечител, използвал в лечението си билки, водни процедури и диети (специален режим на хранене). Каква беше моята изненада когато открих, че под името “българска диета” се среща точно неговата разтоварваща диета. Както се казва и ние сме дали нещо на света, затова споделям с вас Диетата на бълграския лечител

Основното правило в разтоварващата диета на Петър Димков е много просто – в продължение на 3 дни за закуска, обед и вечеря трябва да се приемат прясно настъргани моркови овкусени с мед и лимонов сок, както и всички плодове, които са пресни и свежи през сезона.
На четвъртия ден в своето меню можете да включите печени или варени картофи, ябълки, както и филийка пълнозърнест хляб.
На петия ден можете да се върнете към обичайното си хранене.
Загубата на тегло може да бъде около 1 – 2 кг.

За да бъде почистването на организма по-пълно Петър Димков ни съветва сутрин и вечер преди лягане да изпиваме по 6 с.л. гореща вода. След като изпием водата е желателно да направим около 10 мин упражнения (загрявака или слънчеви упражнения). След което да вземете контрастен душ, като завършите със студена вода и направите масаж с груба хавлиена кърпа.

Тази диета е по-скоро като разтоварващ, почистващ ден, като не само подобрява храносмилането на приетата от нас храна, но води и до загуба на тегло и ефективно въстановяване на организъма като цяло.
За да се подобри обмяната на веществата трябва да се започне с почистване на тялото – това е и същността на диетата на Петър Димков.
Почистването помага не само да премахнем нежеланото от стомашночревния тракт и съдържанието му, което в някои случаи може да достигне и до 20 кг. Спомага за подобряване на чревната перисталтика и развитието на стените на стомашния тракт, което е необходимо за правилно храносмилане на приетата храна. И така диетата на Петър Димков е много проста за следване, без закупуване на допълнителни медикаменти или хранителни добавки, която е прави естествена и при правилно спазване на тази разтоварваща диета можем да се радваме само на постигнатия резултат без всякакви други странични ефекти (риск, който се наблюдава при монодиети, диета на Дюкан или при прием на лекарествени препарати или хранителни добавки за отслабване, особено при комбинирането им).