Баба трябва да плати 1800 лв. за открит на нивата ѝ канабис

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

82-годишната жена отърва присъда от 2 години затвор

Подземният свят на наркотиците познава много легендарни имена. Мексико си има Ел Чапо, Колумбия си има Пабло Ескобар, ние пък си имаме баба Божия Бикова. 

Преди 4 години на нивата ѝ полицията открива корени канабис. 82-годишната жена сега е осъдена да плати 1000 лв. глоба за това. От няколко години тя е по съдилища и е чувала вече няколко присъди, включително и затвор. 

Когато през 20013 г. се разбра, че жената е осъдена на две години затвор за отглеждане на канабис, информацията разбуни духовете в социалните мрежи, а хората питаха тя е ли най-големият престъпник в България. 

Баба Божия продължава да твърди, че не знае откъде са дошли растенията. Властите обаче не ѝ вярват и предполагат, че предпазва сина си – предполагаемият собственик на корените марихуана. В района е практика да се отглежда марихуана по нивите, а ако полицията разбере, най-старият член в семейството да поема вината за случая. Така много рядко се стига до затвор и виновните се отървават. 

Виж още: Колорадо раздава 20 млн. долара от данъци върху продажбата на марихуана

В случая на баба Божия затвор отново няма, но все пак има присъда – 1800 лв., заедно с разноскте по делото. Тях тя трябва да плати с пенсията си от едва 120 лв.

Междувременно вчера полицията се похвали с пореден удар срещу наркоразпространението в региона. Бяха ожънати над 9 тона канабис. Практиката обаче сочи, че виновни за този вид престъпления трудно се откриват. 

Източник: Нова телевизия