Да спасиш човешки живот с 3 думи

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Понякога малко може да бъде много. Това доказва 16-годишният Джейми Харингтън, спасил човешки живот, изричайки три прости думи. Историята на трогателния му жест разказва британският вестник Independent.

Преди 3 месеца Джейми Харингтън от Дъблин забелязва мъж на около 30 години на ръба на мост, готов да скочи.

Сяда до непознатия и говори с него. 

В Twitter младежът разказва: „Спрях и попитах „Добре ли сте?”, но от погледа му знаех, че не е. Той не каза нищо, но видях сълзите в очите му. Убеждавах го да слезе от моста и да седне на стъпалата и той в крайна сметка го стори. Поседяхме на тротоара от южната страна на (река) Лифей и говорихме около 45 минути за случващото се с него и за причините да се чувства така. Не можех да го оставя сам, но трябваше да вървя, затова се обадих на линейка и му казах, че лекарите могат да му помогнат. Той ме молеше да не звъня и ме убеждаваше, че е добре, но аз му казах, че няма да мога да спя, ако го оставя да се разхожда сам. Затова се обадих в болницата „Свети Джеймс”.

Джейми и непознатият разменят телефонните си номера.

Наскоро мъжът му звъннал с щастлива новина – той и съпругата му чакат син, когото в знак на благодарност смятат да кръстят на младежа.

„Каза, че в момента, в който съм го доближил, тъкмо се канел да скочи, и че тези 3 думи спасили живота му, че още звънтят в главата му всеки ден: „Добре ли сте?“. Не мога да разбера как те са били достатъчни, но той обясни: „Представи си никой никога да не те пита”, продължава разказа си в Twitter младият Джейми.

Пред британския вестник момчето казва:

„Беше просто инстинкт да помогна на този мъж и сега много хора по света знаят историята. Надявам се тя да отвори очите им за случващото се около тях.”