3-годишен стана кмет на американски град

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

В малкия американски град Дорсет, Минесота, където живеят само 22-ма души, се проведоха поредни избори за кмет, съобщава The Daily Mirror. И за кмет бе избран тригодишният Джеймс Тъфтс. Той е най-младият кмет в САЩ.

Тъфтс замени на поста 6-годишния си брат, който заемаше длъжността от 2 години. В деня на гласуването претендентът се срещна с избиратели и им обеща сладолед, ако бъде избран.

Майката на двамата невръстни политици заяви, че Джеймс е бил развълнуван от победата. Той положил много усилия, за да получи изборната длъжност, макар че в житейските му планове „като порасне” не влиза кариерата на политик, а на рибар.

И това не е най-странният кметски избор.

През ноември 2014 г. в Сан Франциско за един ден бе назначено куче от дребната порода чихуахуа на име Фрида. Това беше част от кампания в подкрепа на градския приют за животни.

В Талкитна, Аляска, несменяем кмет на града от 1997 г. е котаракът Стъбс. Той е избран с абсолютно мнозинство. През септември 2013 г. кметът е бил нападнат от куче, заради което се наложило да прекара повече от седмица в клиника, ветеринарна клиника.