Почина първородният син на президента Росен Плевнелиев

1
Добави коментар
mignews
mignews

Филип бил и активен блогър, започнал да пише в мрежата още когато бил на 8 години

Прессекретариатът на президента Росен Плевнелиев разпространи следното изявление на държавния глава и на неговото семейство:

„Днес, 8 август, ни напусна първородният ни син Филип. Той беше добро и слънчево дете – даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха.

В този изключително труден за семейството момент, съпругата ми, двамата ни синове и аз молим да бъдем оставени на спокойствие в скръбта ни.“

Профилът в Туитър на 15-годишният първороден син на президента Плевнелиев – Филип вече не е активен след официално разпространената трагична новина, че детето е починало. Все още няма официална информация кои са причините за това.  Преди от профила в Туитър на първородния син на Росен Плевнелиев – Филип, ставаше ясно, че момчето е фен на английския гранд „Манчестър Юнайтед”. Филип е посочил категорично, че обича футбола и лаптопа си. Освен футболен запалянко, Филип е и голям фен на пословичните вицове за блондинки, става ясно от множеството шеги по адрес на русокосите момичета, които той е харесал.

Детето било и страстен блогър. „Моето име е Филип. Започвам този блог на осем години. Имам двама братя. Правя си блог, защото искам да си имам дневник, който и другите да гледат (имам си и таен, на хартия). Обичам да чета и да спортувам“, пише синът на Плевнелиев, който учеше в Първа частна математическа гимназия.

Росен Плевнелиев неведнъж е казвал, че иска да опази децата си от медийния интерес, който се завихри около него след избирането му за президент на България. Той е ограничил по всякакъв начин достъпа до наследниците си – момчетата учат в частно училище.

„Защо да показвам децата си пред прожектори – те са много малки. Защо трябваше да ги показвам по митинги, да повиша своя имидж чрез тях? – Не! Искам хората да ме преценяват по това, което аз съм свършил“, каза в началото на мандата си пред Би Ти Ви новоизбраният президент на България. И допълни: „Искам децата ми да се формират като характери, като добри хора. Имам притеснението, че ето – аз съм вече известен, баща ми е известен, може да им се отрази зле в училище. Те са малки, дори още не са в пубертета – най-малкият е на пет. Когато избирахме детска градина, ни казаха „страхотна е детската градина, бият ги“ и ние решихме, че не е лошо да има и малко бой. Аз съм ял много бой като дете“, призна си Плевнелиев, но каза също, че не е удрял нито едно от децата си.

Екипът на МИГNews.info поднася своите съболезнования на семейството на Росен и Юлияна Плевнелиеви.