Милена Славова – 25 години на сцената

22
Добави коментар
ex_arta
ex_arta

Милена Славова ще отпразнува 25 години на сцената с концерт в зала „Универсиада“.

На 28 ноември с нея за зрителите ще пеят „Ревю“, „Ера“, „Контрол“, Кольо Гилъна, „Ахат“, „Конкурент“, „Уикеда“, Васко Кръпката и „Кръпка блус ленд“, „Черно фередже“, Нуфри и Пеко, Митко Кърнев, Стефан Попов от „Гравити ко.“, Данчо Лазаров, Иво Иванчев от „Елит“, Петър Каръбски, Димитър Паскалев, „Холера“, „Б.Т.Р.“.

Билетите за големия рок празник ще бъдат пуснати в продажба на 14 септември в мрежата на „Тикетпро“ (TicketPro.bg).

Ако си купите предварително, цената е 30 лв. В деня на концерта ще са по 40 лв., а ВИП местата струват 50 лв.

Изпяла едни от най-големите хитове в българската рок музика – „Директор на водопад“, „Ала-бала“, „Не`ам нерви“, „Чичо“, „Без адрес“, „Ад“, „Ха-ха“ и още много, на 28 ноември Милена ще представи акустични версии на някои от тях.

В зала „Универсиада“ тя ще си спомни първите си стъпки в началото на 80-те години. Открива я мениджърът на братя Аргирови.

През 1986 г. с Васил Гюров, Вълко Андреев и Кирил Манчев създават роктрио „Милена“, което по-късно прераства в емблематичната „Ревю“ (вж. песни на Милена и „Ревю“ във Vbox7.com).

Заради бунтарския дух на песните им и откритото противопоставяне на тогавашната система „Ревю“ издават първия си албум – „Милена + Ревю“ – едва през 1989 г. Следват „Ха-ха“ (1991 г.) и „Скандалът“ (1993 г.).

Милена се превръща в музикален идол и се радва на огромен успех, особено през времето, когато пее с „Ера“. Това е периодът, от който са най-тежките й песни.

Скоро след това тя заминава за Лондон, в търсене на по-различен начин на живот с бившия си вече съпруг Робърт, на когото посвети една от най-прочувствените си балади.

Там издава албума Sold. Той я прави първата българка, свирила в престижния „Маркии клуб“ (TheMarqueeClub.net) в Лондон.

Милена (Milena.hit.bg) се върна в България в края на 90-те години и издаде сборния албум „Истинската Милена дъ бест +“, който включва 14 нейни хита, презаписани в нов аранжимент.

На 11 септември миналата година тя роди дъщеричка и я кръсти Куин.