Klipsch обяви нови Dolby Atmos тонколони за домашно кино

4
Добави коментар
Kane
Kane

Klipsch обяви нови тонколони за домашно кино за звуковата технология Dolby Atmos. Серията Klipsch Reference Premiere Dolby Atmos включва три модела.

Klipsch RP-280FA е подова колона тип „all-in-one“, в които им вграден отделен atmos канал, насочен към тавана на озвучаването помещение, за да осигури истинското от удоволствие от Dolby Atmos звученето.

Тонколоната Klipsch RP-140SA осигурява Dolby Atmos рефлекторен звук от тавана на всяка вече изградена система за домашно кино, осигурявайки по-богат и детайлен звук на слушателя. Тя може да се използва и само като съраунд високоговорител. Като допълнение към RP-280FA и RP-140SA е новата централна двулентова тонколона Klipsch RP-450CA. Към така изградената звукова система може да се добави с всеки субуфер Klipsch Reference.

В съответствие Reference Premiere линията, тези говорители се отличават с патентованата технология 90°x90° Hybrid Tractrix® Horn и Linear Travel Suspension (LTS) титанови пищялки, които осигоряват чист и естествен за слушане звук – с ниско изкривяване и широк динамичен обхват.

Новите тонколони са подходящи за инсталация във всякакъв тип зали, като които не е нужно да се инсталират говорители в в тавана на помещението, за да се осигури функционирането на технологията Dolby Атмос активирани кина, тъй като на техните собствени здрави принципи на висока ефективност, ниски изкривявания и контролиран насоченост. Klipsch е привеждане този новаторски постижения и неговата напреднала кино експертиза за околната среда за домашно кино с тази нова линия на Dolby Атмос говорители скрипт.

Какво е Dolby Atmos

Dolby Atmos е нова концепция в озвучаването за кино салони и дома. Досегашните звукови формати Dolby Digital, DTS и техните производни са разработени на channel-based концепция, докато Dolby Armos e обектно базирана (object-based) концепция. При нея режисьорът и звукорежисьорът имат свободата да миксират звуковите ефекти във филма по начин, който позволява всеки звук да бъде възпроизведен точно там, където трябва, в 360-градусовата панорама. Така зрителят има възможност да чува звуци и ефекти навсякъде в помещението – отгоре, отстрани, отпред, отзад. При Dolby Atmos озвучителните тела не са разделени по традиционните канали – ляв, център, десен, съраунд,  а на източници на нелокализиран пространствен ефект.

Първото поколение процесор Dolby Atmos Cinema Processor поддържа до 128 аудио потока и до 64 различни високоговорителя. Този процесор пренарежда аудио потоците според броя на наличните изходи на предусилвателя. Това означава, че едно и също аудио съдържание, ще бъде възпроизвеждано по различен начин за всяка конкретна аудио система.