Хасковски младежи представят мюзикъла „Виолета“

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Десетима младежи ще представят мюзикъл по популярния сериал „Виолета“. Шоуто е от 19:30 часа тази вечер в зала „Недялка Симеонова“.

Групата тийнейджъри са се събрали на приятелски начала, разработили са кавър на музиката от филма, на която са направили и хореографията си. Идеята се зародила у Богомил Райков, който се занимавал преди с пеене и народни танци, а сега е студент в Музикалната академия в Пловдив.

19-годишният хасковлия е режисьор, продуцент и хореограф на целия мюзикъл. Решихме да го направим в Хасково, тъй като актьорите от сериала правят турне, но концертите им са скъпи, билетът е 200 лева, обясни талантливият младеж. Така една майка, за да заведе детето си, ще трябва да плати 400 лева, пресмята Богомил. Входът за изявата на хасковските младежи е символична – 2 лева, което е съвсем достъпна цена. Със събраните от билетите пари младежите възнамеряват да си платят разходите по наема на залата, където репетират вече близо месец.

Сериалът „Виолета“ започва да се излъчва в България първоначално по Дисни Ченъл на 18 февруари 2013 г., а близо 2 г. по-късно стартира излъчване и по една от българските национални телевизии с дублаж, като е само през уикендите.

Главната героиня Виолета е тийнейджърка, която притежава специален талант – да пее. Тя не подозира за дарбата си, а нейният баща прави всичко възможно да не открие таланта си, тъй като майка е била известна певица, но е починала на път за турне.

Завладяващата комбинация от музика, романтика, хумор и напрежение печели на поредицата огромна популярност в цял свят. Още в първата година след излизането си на екран „Виолета” е отличена в няколко категории на престижните награди за тийн телевизия Kid’s Choice Awards в Аржентина, Мексико, Колумбия и САЩ. Саундтракът на сериала заема челните места в музикалните класации в Италия, Португалия, Испания и Полша, като в основата на успеха е образът на главната героиня Виолета.

Ива Иванова