Digiturk стартира в Кърджали с IP телевизия – спорт и семейни пакети

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Първата и най-голяма турска цифрова телевизионна платформа Digiturk стана достъпна в България. В Кърджали от началото на септември единствено ESCOM ще предлага услугата на Digiturk по IP – както за гледане на телевизор, така и на мобилни устройства.

Както в цяла Европа, така и в България се предлагат пакетите на Digiturk Euro. Пакетите съдържат основно турски програми, които се излъчват с високо качество и голяма част от тях са в HD формат. Също така има и 2 програми в 3D формат.

Основната цел за даване на дистрибуторски права от страна на Digiturk на Диджи Медия беше да се даде възможност на българските граждани да закупуват абонаменти, които да плащат с месечна такса, което съществено ще облекчи бюджетите им, коментира Алън Тюфекчи, изпълнителен директор на Digimedia, която е единствения дистрибутор в страната ни.

В България се предлагат два пакета с едногодишни абонаментни договори, като за срока на договора цялото оборудване се предоставя безплатно за клиентите. Устройствата са програмирани специално за територията на България, както и цените на пакетите, които са много по-ниски, отколкото в другите страни.

Услугата, предлагана от Digiturk по IP е подходяща за клиенти, които имат интернет. След постигането на договорености, тя ще бъдe предлаганa в обектите на ESCOM още в началото на септември.

Каналите от закупения пакет могат да се гледат на телевизор чрез IP Box, който се предоставя безплатно. Със същата парола и потребителско име каналите са достъпни през WEB или на мобилни устройства (таблети, смартфони) чрез приложението Digiturk Play Yurtdisi. Това обаче не може да става едновременно, тъй като системата не позволява да се гледа съдържанието на повече от един екран с едно и също потребителско име и парола.

Пакетите са:
Семеен пакет – 14,80 лв. на месец
Спортен пакет (Семеен пакет + LIG TV 1, LIG TV 2, LIG TV 3, LIG TV 1 HD, LIG TV 2 HD, LIG TV 3 HD) – 34,80 лв. на месец.

Най-атрактивното съдържание в пакета е излъчването на Турското футболно и Баскетболно първенство, които се излъчват в каналите на LIG TV. Някои от мачовете във футболното първенство се излъчват и в 3D формат.

Digiturk държи правата за излъчване на Турското футболно първенство до края на сезона 2016 – 2017. Мачовете се излъчват само по каналите на LIG TV, които се приемат само чрез платформата на Digiturk и нито един друг кабелен или сателитен оператор няма правата за излъчването им и не може да ги включва в пакетите си.