Аксесоарите спомагат за добрия сън и доброто настроение

1
Добави коментар
kstanishev
kstanishev

Събуждали ли сте се с болки в гърба? А с ужасно главоболие, което е породено сякаш от нищото? Чудили ли сте се защо лягате по един начин, а сутринта позицията ви е коренно различна? Всичко това е типично за всеки човек, който спи неудобно и неспокойно.

Колко от вас се замислят, че добрият сън е по-важен от всичко друго? Ако имаме късмет, прекарваме поне по 8 часа в леглото, върху матрака, чаршафа и възглавницата, обикновено завити със завивка. Имайки предвид, че денонощието е 24часа, това означава, че 1/3 от нашият живот бива прекаран в леглото. Бихте ли се съгласили, че не е хубаво една трета от живота ви да се чувствате некомфортно?

Първият аспект на добрия сън е матрака. Той трябва да е удобен, нито мек, нито твърд. Противно е твърдението, че можете да спите на всичко по един и същи начин. Тези от вас, които ходят често по хотели знаят, че различните матраци са с различно въздействие върху тялото ни. Това прави избора на матрак един от първите и най-важни моменти при обзавеждането.

Другият елемент на обзавеждането, който влияе на добрия сън е възглавницата. Докато тялото ни е голямо и може лесно да го наместим в удобна поза, главата и врата ни са пряко свързани с добре подбраната възглавница. Тя трябва да поддържа правилно врата, раменете и главата. За да отпусне мускулите в областта на врата и главата, възглавницата трябва да бъде със специфична ортопедична извивка, а ако това е невъзможно, поне да бъде изработена от мемори пяна, която се нагажда с формата на главата и по този начин поддържа максимално мускулите.

Ако когато си лягаме сме в обкръжението на нежен допир и приятни цветове, това ще допринесе още повече за свежото ни настроение сутринта. Това прави избора на спално бельо и завивки важен за психическата ни нагласа не само през нощта, а и през деня. За предпочитане са флорални елементи, карета или дюс в нежни цветове. Всяко дете пък би се радвало да легне и да се завие с картинка на любимия си герой.

Дори да не е 100% медицински доказано, спалните аксесоари са изключително важни за съня, здравето и доброто ни настроение през деня.