Най – високите изоставени съоръжения в света

184
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

2 Flares

2 Flares

×

Човек винаги е искал да построи нещо по – високо, нещо което да грабне очите на повече хора, нещо което да предизвика повече вълнение. Понякога обаче след като нещо такова бъде построено се оказва, че поддръжката му излиза много скъпо или че просто е нямало смисъл такова нещо да бъде построено.

Кулата на Останкино, Москва – 540 метра

Снимка на пожара от 2000г.

Една от най – високите кули и въобще постройки в Русия. Използвана е дълго време за телекомуникации, туризъм и наблюдения на околността. Това продължило до 2000г. когато в кулата се разрази пожар, който унижожи голяма част от обзавеждането и оборудването в нея. От тогава дългият и мъчителен процес по ремонта е отложен и все още доколкото е известно това не е започнало.

Поглед към земята по време на строежа на кулата

Кулата Бродерик, Детройт – 113 метра

Този небостъргач намиращ се в Детройт е бил пострен през далечната 1928г. от Теодор Ийтън. През 1945г. е закупена от Дейвид Бродерик. През 1980г. е затворена напълно и от тогава насам се използва само първия етаж от сградата от кафета и ресторанти. Така или иначе се очаква през 2010г. сградата да отвори врати отново.

Изглед към Детройт от 33-тия етаж на сградата

ПакБел, Сан Франциско – 133 метра

Завършен през 1925г. този небостъргач първоначално е приютявал голяма телекомуникационна компания. Построена в Нео – готически стил тази сграда през 2007г. беше продадена за огромната сума от 118 милиона долара. Засега не е почнал ремонт по самата сграда.

Изглед към Сан Франциско

Хотел Рюгьонг, Северна Корея – 330 метра

Доста приличащ на пирамида този хотел, когато бъде построен ще бъде най – високия хотел на света. Със своите 330 метра лесно бие не само конкуренцията от хотели, но и повечето небостъргачи за индустриални и комерсиални цели. Работата по този проект започнала през 1987г. и до днес не е приключила. От началото на тази година обаче се забелязва раздвижване и нищо чудно скоро да отвори врати.

Забелязва се че се работи отново по сградата.

Ако желаете да сте винаги в крак с най – интересните неща можете да се присъедините към групата ни във Facebook.

можете също така да ме последвате и в Тwitter.

Neshtoto.com