Как да се справим с негативните хора?

1
Добави коментар
anhinora
anhinora

Tags : взаимоотношения енергия любов

Как да се освободим от отрицателните емоции към човек, който яростно ни критикува?

Един въпрос, който много често се повтаря в писмата на хора до мен. Всъщност, повечето  преживяваме такъв „проблем” в живота си. Когато незаслужено ни обвиняват в нещо, се чувстваме обидени, подтиснати и не на последно място, ядосани. И съвсем „естествено” първата ни реакция е да отвърнем със същото.

Понякога направо, а друг път, преглъщаме и мислено изливаме яда си, ако става дума за началник или друг висшестоящ, както го възприемаме. Нерядко пъти водим среднощни мисловни диалози с въпросния човек, в които хубавичко го „насоляваме” и си изливаме всичко, което наяве не смеем да кажем. В такива случаи сънят така и не идва при нас тази нощ и на следващият ден сме още по- подтиснати и раздразнени.

Познахте ли в това описание някоя ваша житейска ситуация? Много ситуации? Често се случва?

Ако е така, знайте, че най-напред може да пострада щитовидната жлеза, тъй като именно тя е свързана с петата чакра Вишудха, която отговоря за начина по който изразяваме себе си, своите желания, емоции и претенции.

Чакрата се блокира най-много от гневни думи, казани или преглътнати, все едно, те са там, във Вселената нищо не се губи и дори да не сте ги произнесли, веднаж почувствани и възнамерени, думите вече са създали енергийната си вибрация, която остава завинаги.

На второ място, среднощните диалози увреждат нервната система, тъй като тялото не може да релаксира и да се възстанови през нощта. Зареждането на батериите от Вселенския акумулатор се осуетява и ако това продължи достатъчно дълго време, се разстройва храносмилането и отделянето.

В нашите тела всичко е свързано и всяка част държи сметка за състоянието на всички останали части. Всяка миниатюрна клетчица в нашите тела „знае”какво се случва с всяка друга и същевременно изпраща информация за своето собствено състояние.

Този обмен на информация в нашите тела е постоянен и благодарение на него, те се самоочистват и самолекуват . Когато не им пречим, разбира се, приемайки неподходяща храна и отрицателни мисли.

На как, дори разбирайки тези взаимовръзки и  осъзнавайки последствията от своите действия, как на практика да постъпим, когато попаднем в негативна ситуация?

Тук е важно да помните, че винаги имате поне два пътя,за да изразите своята реакция. И че нашите реакции създават бъдещите ситуации в живота ни.

С вашата реакция или си поръчвате още от същото, или прекъсвате веригата от повтарящи се подобни случки.

Изборът е само ваш! И не зависи от никого друг.

Човекът, който ви критикува или напада е направил своя избор да се изрази така. И сега си представете, как в паузата между неговия гняв и вашето поемане на въздух, за да си отворите устата, Вселената притихва, изправя се на пръсти в очакване на вашата реакция, защото иска да знае какво ще бъде длъжна да ви донесе след това.

Ако вашата реакция следва зададената от ядосания човек вибрация, тоест вие се синхронизирате с неговата ниска честота, то за Вселената- всичко е ясно- искате си още от същото. Моля, на Вашите услуги, всеки получава каквото е пожелал.

Ако, обаче, вашата реакция е от съвсем различен честотен диапазон и вместо ниска честота, носи висока-като спокойствие и приемане, тогава и Вселената ще ви осигури отново повече от същото.

„Ахааа, той ще ме ругае и обижда, пък аз да си мълча, така ли?“ –  чувам ви да произнасяте.

Не е задължително да мълчите. Бихте могли да кажете нещо от рода на…„Разбирам твоята гледна точка”  или „Разбирам, че твоето мнение е такова…”

Колкото по-неутрално изразите реакция, толкова по-голям шанс давате на Вселената да ограничи за в бъдеще подобни ситуации.

   

Ако ви се струва прекалено, когато ви посъветвам да помислите с добро за човека, който по една или друга причина в този момент се намира в плен на нискоенергийното  състояние на яд, гняв и раздразнение, то опитайте се да го „прескочите” и да помислите с добро за други хора, които по някакъв начин са свързани с него. Неотдавна попаднах на този интересен цитат от Петър Дънов:

 

„Този човек, когото ти не обичаш, е свързан с хиляди, а ти, като му изпращаш лоши трептения, пакостиш на всички, които са свързани с него. Затова е казано да обичаме враговете си. Злото със зло не се лекува. Ако ти мислиш зло на този, когото не обичаш, заразяваш се сам, покваряваш ума си.”

Използвайте следната мисловна форма, за да останете спокойни, когато ви критикуват:

„Нека Божието Присъствие изпълни всичко и всички с радост и покой.”

Това не означава да се поставите по-ниско от другия човек, това означава да се откажете от външното превъзходство и да проявите превъзходството на Духа.

Подарете му мислено нещо, от което знаете, че се нуждае. Ако мислите, че има нужда от почивка, мислено му подарете един самолетен билет да красиво място пожелайте му приятен път и весело изкарване там.

Енергийното поле на човека ще го усети и самите вие ще забележите как гневът осезаемо почва да затихва. Вътре в себе си към него се отнесете така, както бихте се отнесли с малко дете, което не съзнава, че това, което прави, може да му навреди. Как бихте постъпили?

Вероятно бихте го погалили с разбиране: „Няма страшно. Ще се научиш  един ден…”

Заедно с всичко това, обаче, трябва да знаете, че ако такива ситуации въобще присъстват в живота ви, то е, защото нещо вътре във вас ги е привлякло в собствената ви реалност. И повече, отколкото за ситуацията в конкретния момент, е нужно да се погрижите за собствените си емоционални модели, които привличат съответстващите им  хора и случки.

Така, както, ако не тренирате тялото си, то ще отслабне и ще започне „да сдава багажа”, по същият начин ако не тренирате своите емоционални реакции, а действате първосигнално на принципа- „каквото повикало, такова се обадило” и „ами те всички така правят”, много скоро може да се намерите в една изключително ниска енергийна честота, където ситуации с разгневени и агресивни хора  не само ще преобладават, но и може да  се превърнат в ежедневие.

Просто защото,  светът е такъв, какъвто си ти.

Как да управляваме своите емоции и думи, как да работим с вътрешните си мисловни модели, как да се научим да създаваме онова, което искаме да преживеем и още много практически техники, може да научите на предстоящия семинар „Изкуството на осъзнатото сътворяване“, 28-31 август, Ахтопол

и на онлайн курса по медитация „Силата в теб” в четири модула.

Следете и другите семинари на Познанието.net!

 

Споделете чрез бутончето, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ:

Онлайн тренинг – семинар „Тялото-вълшебният инструмент“, 25 август

ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЕМИНАРИ

ОНЛАЙН ВИДЕО СЕМИНАРИТЕ

БЕЗПЛАТНИТЕ СЕМИНАРИ

28-дневна програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента (започва на Новолуние всеки месец)

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ТЕЗИ ПРОМО ПАКЕТИ –
ЗЛАТНИ КОЛЕКЦИИ от семинари, курсове и книги с ОТСТЪПКА ДО 80%