Вижте уникалните свойства на билката Стевия!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Advertisement:

Advertisement:

Това растение е изключително популярно в Япония, която е известна още като най-големият потребител на Стевия в целият свят. Причината тази билка да намира толкова голямо приложение у нас и по света е, че освен вкусни чайове, които могат да се приготвят от нея, тя е и изключителен и напълно безвреден заместител на рафинираната захар. 

До скоро тази билка не бе толкова широко разпространена у нас. Откакто различни диетолози и специалисти, обаче започнаха да я препоръчват на хора, които имат проблем с килограмите и кръвната захар, Стевията започна масово да се предпочита от хората, любители хем на сладките удоволствия, хем на стройните фигури.

Стевията може да се добавя преспокойно към кафе, разни сладкиши и други сладки изделия, без тя да повлияе по някакъв начин на кръвната Ви захар или талията Ви, защото няма вредните действия на рафинираната, пък и нерафинираната захар. ( Съвсем наскоро учени доказаха, че разлика между рафинираната и нерафинираната захар почти няма, освен че едната е доста по-скъпа от другата.)

На родния пазар Стевията може да се намери под формата на течен сироп или на прах, като често билката на прах е със зелен цвят. И не се безпокойно, ако прекалите с нея. Това няма да Ви навреди, защото тази билка е 100% безвредна и безопасна за консумация, предадоха колегите от chudesa.net.