Какво се случва с нас, когато пушим марихуана?

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Тревата може да доведе до някой сериозни негативни последици на вашия организъм, пишат в ezine.bg. Прочетете по-долу и разберете какви вреди може да ни причини пушенето на марихулана:

Вече в доста държави е легализирана употребата на марихуана, а в останалите, въпреки че е незаконна, канабисът се разпространява на черния пазар с бясна скорост. Но за нещастие на потребителите, дори да стане законно в цял свят, пушенето на трева си остава вредно за здравето.

Тревата може да доведе до някой сериозни негативни последици на вашия организъм, пишат в ezine.bg. Прочетете по-долу и разберете какви вреди може да ни причини пушенето на марихулана:

1. Канабисът забавя двигателните ви умения.

Ако пушите редовно трева, вие скоро няма да можете да вършите каквито и да е по-енергични дейности или спорт, като дори ще ви е трудно да си почистите жилището. За повечето хора, пушенето или поглъщането на трева, малко или много ги превръща в зомбита. Виновник за това е психотропното вещество в канабиса – тетрахидроканабинол (THC), което причинява отпускане, летаргия и мързел.

2. Тревата потиска апетита.

Хората, които пушат редовно марихуана и канабис, нямат апетит. В даден момент те спират да усещат удоволствие от храната, което от своя страна може да доведе до хранително разстройство и до хипотония.

3. Тревата обърква краткосрочната памет.

Хората, които пушат трева редовно започват да губят паметта си. Те все по-често започват да имат пристъпи, в които се опитват да си спомнят нещо, но не успяват.

4. Канабисът отслабва имунната система.

Проучване от 2006 г. показва, че редовната употреба на марихуана намалява клетъчната активност и потиска възпалителните реакции, което от своя страна повишава чувствителността на тялото към вируси и инфекции. Освен това пушенето на трева води до хронично зачервяване на очите.

5. Марихуаната води до сухота в устата.

Канабисът потиска слюноотделянето, но това не е най-лошото в случая. Според едно списание на зъболекарския съюз от щата Тенеси, пушенето на трева може да възпали венците и да доведе до пародонтоза (упадане на зъбите). Но това важи в еднаква степен и за тютюнопушенето.

6. Тревата променя размера на мозъка.

Учените са категорични, че някои структури в мозъка се свиват заради тревата. Според проучване на Националната академия на науките в САЩ, IQ-то на човек (коефициентът на интелигентност) намалява с пет пункта, особено при подрастващите, които редовно пушат марихуана.