Натискат „Калистратов груп“ да започне подмяната на некачествените тръби още утре,пак ще спират водата

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Още от утре започва подмяната на некачествените тръби от водопровода, изграден във кв.Възрожденци като част от Водния цикъл. Това става по искане на ръководителя на проекта инж.Митко Синабов.

Както Кърджали бг вести първи писа изпълнителят „Калистратов груп“ ще подмени 240 м.некачествени тръби българско производство със заложените по проект румънски. Негодността на нашите тръби пролича и тази нощ. В 1часа сутринта бе извършена снадка ,а веднага в 3 часа сутринта гръмна и се сцепи тръба.

Свиквам в 13 часа утре всички изпълнители от консорциума начело с Калистратов груп при областния управител Илия Илиев.Настояваме да се започне подмяна на негодните тръби веднага. За целта е необходзимо да се направи байпас с 400-тин метров тръбопровод в Прилепци, който да захрани водоем при Петлино.По резервния тръбопровод ще се подава вода за Възрожденци, Веселчане, Гледка и 12 села. Ще има спиране на водата само след като бъдат подменени негодните тръби и се правят връзките с новоизградения водопрод,каза още ръководителя на проекта.

Сивабов обеща че до края на деня ще бъде пусната водата. На трасето се работи.Поради некачествената работа на „Калистратов груп“ ще се налага по време на изпълнението на новите връзки отново спиране на водоснабдяване,но за кратко.

Георги Кулов