Създадоха бягаща пътека за виртуална реалност

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Бързите темпове на развитие на виртуалната реалност създават нуждата от съответни контролери и методи за управление, които да се използват в тази нова среда, пише CNET.

Компанията KatVR вече събра чрез сайта за потребителско финансиране Kickstarter необходимата сума за започване производството на KAT WALK – бягаща пътека за виртуална реалност, която позволява движението в произволна посока, както и бягане, скачане и седене.

Виж още: Направете виртуална разходка из най-голямата пещера в света

Идеята не е нова, но създателите на KAT WALK са на мнение, че техният вариант е много по-удобен от конкурентните модели. Новата бягаща пътека няма предпазен парапет, като при конкуренцията. Използва се окачен механизъм, който почти не ограничава движенията и оставя свободни ръцете на потребителя. Използват се специални обувки, подобни на ролкови кънки, които дават по-реален усет за триенето по време на ходене в различни виртуални терени.

Продажбите на бягащата пътека за виртуална реалност KAT WALK трябва да започнат през месец април 2016 година, като базовият комплект струва 600 долара.