Ресми Мурад – кандидат-кмет на Ардино за трети мандат

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Настоящият кмет на община Ардино Ресми Мурад е вече официално издигнат за кандидат-кмет на Ардино от ДПС. Номинацията е обявена на разширено заседание на Общинския съвет на ДПС в сряда. На него присъстваха областният лидер на ДПС и кмет на община Джебел Бахри Юмер, председателите на местните структури на партията, членове на ОС на ДПС и на Младежкото ДПС. Общо 3 бяха номинациите за кандидат-кмет в Ардино. Освен Ресми Мурад предложени бяха още председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино и зам.-кмет на общината Изет Шабан и Ертан Еминов.

Ресми Мурад е и водач на листата за общински съветници. Втори в листата е председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, трета е председателят на Женското дружество Зюлфие Ибрямова, а четвърти е зам.-председателят на местния парламент Мюмюн Джила. За 23-те места се пребориха 11 нови лица. Най-младият кандидат за общински съветник е 21-годишната студентка по икономика на човешките ресурси – Зекие Косова от Бял извор, а най-възрастният – 64-годишният Мюмюн Бекир, също от Бял извор. В листата са включени 6 дами. Броят на бизнесмените също е 6.

Председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино Изет Шабан заяви, че ДПС – Ардино е готово и с номинациите за кандидат –кметовете за 27-те села  в общината.

В 26 кметства ще се проведат избори за кмет, само в Стояново ще има кметски-наместник. Пет са новите лица – кандидатите на селата Млечино – Гюлистан Садула, Горно Прахово – Мехмед Мюмюн, Боровица – Айсел Мехмед, Жълтуша – Карамфил Димитров и Правдолюб – Билгин Юзеиров.

Предложенията ще се разгледат от Централния изборен щаб на ДПС.

Източник: kardjali.bgvesti.net