Ръчно изработено бижу

1
Добави коментар
sdobreff
sdobreff

Ще Ви покажем как сами да си направите оригинално ръчно изработено бижу.

Тенденцията на тъкани изделия нараства и затова решихме да споделим с Вас едно уникално колие, което действително е изключително очарователно. Може да го носите през всички сезони в годината. Най-добре е да използвате неутрална цветова гама на тъканта, за да може да добавите медна тръбичка и тюркоазени мъниста.  Тюркоазените мъниста носят лятно настроение и по този начин и през студените дни ще Ви напомня за лятото, чайките и морските вълни.

Необходими материали за ръчно изработено ижу:

1. Метална верижка с предпочитана дължина

2. Медна тръбичка

3. Памучен канап

4. Някаква прежда в друг цвят (по желание)

5. Правоъгълно парче картон с предпочитана големина

6. Тюркоазени мъниста

7. Игла за тъкане

8. Игла за шиене (за камъните)

9. Подходящ конец за шиене

Ето и стъпка по стъпка, как да направите Вашето уникално ръчно изработено бижу:1. Първа стъпка: Изрежете дебеличко парче картон, който да е около 5 „х 7“ и го увийте около картончето така, че да имате 10 реда на предницата. Вържете си двата края заедно в един възел на задната страна. Това е Вашата основа за тъкане.

2. Втора стъпка: Отрежете второ парче корда (или прежда ако искате в различен цвят) и го прекарайте по вертикалните конци, както е на снимката, като започнете от долната половина отдолу на последните два конеца и промушвате отгоре отдолу докато не стигнете левия фланг. Всеки следващ ред трябва да е точно обратно промушен от предходния.

3. Трета стъпка: Когато си прекарате кордата през всеки нов изтъкан ред, издърпайте нагоре под ъгъл и след това надолу, така че да получите форма на хълм в центъра. След това внимателно я издърпайте надолу в центъра на хълма, така че да лежи хоризонтално. Издърпайте останалата част на този ред надолу, така че да лежи хоризонтално срещу предишния ред.  Този трик ще ви помогне да избегнете форма на пясъчен часовник.

4. Четвърта стъпка: Това е изтъкаването на ред по ред на основата на Вашето ръчно изработено бижу, като отивате и се връщате от едната посока в другата докато кордата почти свърши.

5. Пета стъпка: Тук е показано, как да продължите, ако влакното свърши или, ако искате да продължите с друг цвят. После висящите краища се завързват на възел отзад.

6. Стъпка Шест: Продължете да тъчете толкова дълго, колкото искате да е основата на колието, като оставите свободно пространство в горната част, както в долната, защото там ще се завърши с възели.

7. Стъпка Седем: Обърнете Вашето картонено станче обратно и клъцнете конците малко в по-горната част. Това ще гарантир малко по-дълги ресни в долната част на Вашето ръчно изработено бижу.

8. Стъпка Осем: Внимателно отново вденете края на началната си дължина на влакното и промушете вертикално през няколко реда. Това ще помогне за блокиране на нишката да остане  намястото без грозни възели на гърба. Повторете същото и с другия край на влакното. Можете да направите това с всичките свободни краища, или може да направите двоен възел на тези, които са близо един до друг.

9. Стъпка Девет:  Вържете плътно двоен възел между всеки две основни нишки по протежение на горната и долната част, за да завършите изтъканото парче.

10. Стъпка Десет: Вземете игла и конец за шиене и сгънете горните възли обратно към задната страна. Внимателно ги пришийте надолу, както е на снимката. Това ще осигури по-добър завършек на горния край на основата.

11. Стъпка Единадесет: Използвайте дължината на същия конец и започнете да пришивате камъните в горния край. Може да пришиете два реда камъни или колкото реда предпочитате.

12. Стъпка Дванадесет: Прикрепете верижката към медната тръбичка и започнете да я пришивате към изтъканото парче, като внимателно пристягате така, че изтъканото да не измени формата си. 

И Вашето авторско ръчно изработено бижу е готово.Можете да персонализирате ширината и дължината на колието в зависимост от размера на вашия картонен стан. Можете да използвате различни цветове за вашата основа. Може да добавите повече текстура с вълна или различни мъниста. Това е едно от тези перфектни предложения, които ще ви оставят с авторско единствено и неповторимо ръчно изработено бижу, което прилича на бутиково съкровище. Сега е Ваш ред да опитате!

Източник: http://www.abeautifulmess.com/