Четвъртият пентакъл на Юпитер

1
Добави коментар

Този пентакъл служи за придобиване на много пари. Неговият ангел е Бариел.

Всички хора, които са привлечени от езотеричните и окултни науки са чували за Великият цар Соломон, който е имал способността да подчинява духовете от невидимия свят. Бил е посветен в мистериите и магическите ритуали.

Независимо, че мистика и реалност имат една тънка граница, която ние, хората трябва да различаваме и да се съобразяваме – от друга страна е и повод независимо от това, колко сме духовно извисени да искаме да се възползваме от земните блага. Самият Соломон е казал, че след като сме на земята имаме право да искаме и да ни бъде давано.

В тази поредица от специални пентакли ще ви запозная с важните и значими такива, които всеки човек би могъл да носи и респективно да получава изключителна помощ и защита.

Тъй като имам много запитвания за Четвъртият пентакъл на Юпитер, ви го представям тук.

Този пентакъл служи за придобиване на много пари. Неговият ангел е Бариел. Пентакълът се гравира само и единствено върху сребро в денят и часът на Юпитер, когато е в знака на Рак.

Над магическият знак е името Их Иа. Под него са имената на ангелите Адониел и Бариел, като буквите на последния са подредени около квадрат с четири елемента. Около него е стихът от псалм 111:3 „Изобилие и богатство има в неговият дом, и правдата му пребъдва вечно“.

Този пентакъл се ритуализира по специфичен начин в магически кръг и подсилва чрез куб на Метатрон. По време на ритуализирането му се използват специални аромати, цветове и минерали, които допринасят за концентрацията на нужните духовни сили чрез които ще може приносителят му да визуализира и създава желаните събития. Той е един от най-ценните активи за всеки, който е зает с бизнес или започване на такъв.

В Езотеричен Център Акаша можете да намерите този пентакъл в секция „Амулети“.