Цветови съчетания в обличането, кой цвят с какви цветове си подхожда?

6
Добави коментар

Цветови съчетания в обличането, кой цвят с какви цветове си подхожда?

Изкуството за подбор на цветове е отдавна и доста е писано за него. Почти всяка жена в определен момент се е чудила с какво да облече дадена дреха, дали е подходяща комбинацията? много жени редовно имат проблеми при комбинирате на дадена дреха с различни цветове или нюанси. Стилния образ на 99% се състои от правилната комбинация от цветове в дрехите, грима и аксесоарите.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции! Ако цветовете не са съчетани правилно, се създава усещане, че нещо не е както трябва. Това е свързано не толкова със съзнателно разбиране и понятие за стил на нещата, но и с физическите закони за възприемане на цветовете.

Как да се съчетаят цветовете на дрехите

Вземете за основа следните комбинации от опции : монохромен , комплиментарен, синхронен .

1. Монохромения стил се състои от цветове в един сектор на гамата, комбинирайки няколко нюанса на един и същи цвят .

Монохромната комбинация може да се разрежда с добавяне на неутрален цвят . Близките цветове на колелото са умело съчетани и произвеждат хармонично и приятно изживяване .

Monochromatic цветова комбинация използва един цвят с различни тонове. Едно условие – нюансите трябва да се намират в същия сегмент на цветното колело. Например, син цвят е комбиниран с близка до него – синьо, лилаво , аква – зелено. Червеният цвят в тон с червено , розово, бордо , пурпурни нюанси. Оанжев цвят може да се разрежда с мед , морков, портокал, кехлибарени оттенъци . Вие трябва да промените яркостта и наситеността на основните цветове. 2. Комплиментарната цветова комбинация създава хармонично съчетание на контрастни цветове . Най-успешните комбинации : червено + зелено, лилаво и оранжево , жълто + синьо. Може също така да се нарече класическа комбинация от бледо синьо или лавандула с шоколад -кафяв . Тази динамична комбинация със сигурност ще бъде успешна.

При комплиментарния, където се използват два противоположни в кръга цвята, изберете тонове, които са красиви заедно помежду си. 3.Хармонично съчетание на цветве – най-сложната комбинация между повече от три цвята.

Първичен кръг – комбинация от трите основни цвята ( червен, син и жълт) . Втори контур – комбинация от трите вторични цветове ( оранжево, зелено и лилаво ) . Те се получават чрез смесване на основните цветове ( червено и жълто форма оранжево , жълто и синьо , образуват зелено, синьо и лилаво и червено форма) . трета схема – комбинация от три равноотдалечени цветове ( червено – оранжево, оранжево- жълто , жълто- зелено, синьо – зелено и синьо – виолетов) . Те се получават чрез смесване на основните цветове.

Like this:

Like Зареждане…

Related