Чили кълцано или червен лют пипер Топ+ – една от най-обичаните и използвани подправки в българската кухня

5
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

 

Червеният лют пипер е една от най-обичаните и използвани подправки в българската кухня. Известен е още като – чили и кайен, и се приготвя от узрели лютиви чушлета. Червеният пипер се използва за подлютяване на ястия, сосове и подправкови смеси. Ако е много лют – „серт“, то той почти винаги е само ронен пипер, стрит на по-едри шлюпки, а не финно смлян. Силно лютивият пипер се смята за аналогичен на мексиканското и южноамериканското чили, а ако е по-малко лют – е аналогичен на северноамериканския кайен.

Топ Груп Плюс предлагаме в Био магазин Bio Drink пакетираният от нас червен лют пипер под името – Чили кълцано Топ+.

Ползите от употребата червен пипер:

Ползите от червения пипер са не една или две. Лютият червен пипер е отличен източник на витамин А. Той също е добър източник на витамин B6, витамин C, витамин К, манган и диетични фибри. Лютият червен пипер засилва метаболитните процеси и ускорява прогонването на слузта. Червеният пипер способства по-бързото усвояването на храните, които се консумират с него.

Лютивият червен пипер има доказани ползи при предотвратяването на:

сърдечни пристъпи язви и други стомашно-чревни заболявания, като лютивият червен пипер оказва цялостно оздравително действие върху стомашно чревния тракт ракови образувания

Червен пипер трябва да се съхранява в сухи и тъмни помещения.

Поръчай онлайн Червен лют пипер Топ+ на зигодна цена и ние ще Ви го доставим!

 

Добави в кошницата