Тамплиери дариха икона на храма „Свети Висарион Смоленски“

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Икона на Свети свети Козма и Дамян беше осветена и дарена от рицарите тамплиери на катедралата „Свети Висарион Смоленски“. Членове на ордена се събраха днес в родопския град за VII-та година от признанието на Велик приорат България, а домакин на събитието беше командерия 022- Св. „Висарион Смолянски“.

Рицарите пристигнаха пред храма в шествие, предвождано от гайдарчетата на оркестър „101 каба гайди“. В тържествено облекло с бели мантии и регали тамплиерите се събраха в храма за освещаването на дарената от тях икона на светиите -лечители.

След церемонията, отслужена от свещеник Димитър Михайлов, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Екзарх Стефан I на площада пред храма. Бюст-паметникът на Софийския митрополит Стефан Български беше издигнат и открит миналата година с дарение от масони и тамплеири. В знак на благодарност и признание, на скулптура и художника на паметника бяха връчени грамоти от Великия приор на тамплиерите в България Румен Ралчев.

След официалната част на събитието всички си направиха обща снимка на площада пред храма и паметника на Екзарх Български Стефан I.