Деян Донков открива сезона в Народния театър

1
Добави коментар
Interview
Interview

Актьорът Деян Донков ще бъде една от звездите в първата премиера за сезона на Народен театър „Иван Вазов“ – „Процесът против богомилите” от Стефан Цанев под режисурата Маргарита Младенова. Тя е насрочена за 12 септември от 19:00 ч. в ролите ще видим още Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Рени Врангова, Стефания Колева, Христо Петков, Йосиф Шамли, Илиана Коджабашева, Сава Драгунчев, Павлин Петрунов, Благовест Благоев, Христо Ушев, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Лилия Гелева, Неда Спасова, Калоян Трифонов.

На 29 и 30 септември от 19:00 ч. в спектакъла „Лунатици” от Кен Лудвиг пък една от големите български актриси Виолета Гиндева се завръща в Народния след 13-годишно отсъствие. Компания на сцената ще й правят Аня Пенчева, Михаил Петров, Анна Петрова, София Бобчева, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов, Владислава Николова и Павел Иванов. Режисьор е Росица Обрешкова.

От театъра ще ни изненадат и с още едно премиерно заглавие в началото на месец отктомври, а именно „Дългият път на деня към нощта” от Юджийн О’Нийл (режисьор Владлен Александров) с Бойка Велкова, Стоян Алексиев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и Ева Данаилова. Първите спектакли ще е играят на 7, 8 и 9 октомври на Сцена на IV етаж от 19:30 ч.

Междувременно стана ясно, че в репертоара на театъра се завръща хитовото представление на Александър Морфов – „Животът е прекрасен”. Камен Донев отново ще е в главната роля на Семьон Семьонич.

Билетите за всички постановки са вече в продажба.

(Ако този текст ви е харесал го споделете с приятели, за да знаем, че темата ви интересува и искате да продължим да пишем по нея.)

Сходни публикации

Коментари