„Евробет талант“ на „Аполония“

3
Добави коментар
moringa
moringa

◊ ПРОГРАМАТА „ЕВРОБЕТ ТАЛАНТ“

Най-добрите университети в света приемат стипендианти на програма „Евробет талант“

Manhattan school of Music, Университетът за музика и сценични изкуства (MDW) във Виена и Университетът по изкуствата в Есен, Германия, които са сред най-престижните университети за изкуство по света отварят вратите си за Калиа Калчева и Констанца Дюлгерова. Двете момичета са отличени сред многобройните кандидати за първите награди на стипендиантската програма „Евробет талант“, която насърчава млади творци в областта на музиката, графиката и сценичното изкуство.

Програма „Евробет талант“ е създадена през 2014 г. като резултат от успешното  сътрудничество между Фондация „Аполония“, Помощ за благотворителността в България и Евробет. Първото й издание бе проведено в рамките на Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол. Освен стипендия за младите изпълнители, програмата им предоставя възможност за срещи с утвърдени хора на изкуството, които приемат да бъдат техни ментори за една година. През 2014 г. ментори са Теодосий Спасов,  Владимир Пенев, Борис Мисирков и Георги Богданов, подкрепени са 16 младежи на възраст от 18 до 25 години.

◊ „ЕВРОБЕТ ТАЛАНТ“ НА „АПОЛОНИЯ“

Като част от официалната програма на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2015, на 31 август от 19 ч. в Клуб Аполония/Сцена ОББ публиката ще има възможност да се срещне с младите таланти. Ще се изявят пианистите Констанца Дюлгерова и Ангел Николов, концертът ще бъде съпътстван от изложба на Елис Вели, Ивелина Ямалиева, Лидия Александрова, Мария Цветкова, Милен Колев, Савина Топурска, Симеон Лазаров, Теодор Асенов и Явор Иванов – графици и фотографи, отличени със стипендии в раздел визуални изкуства.

В края на концерта ще бъдат представени и новите таланти, избрани от престижното жури на „Евробет талант“ в категориите музика, визуални и сценични изкуства, които ще се  запознаят със своите ментори.

Повече за програма „Евробет талант“, може да научите на: http://eurobet.bg/Evrobet_talant-c219, както и на страницата на „Аполония“ www.apollonia.bg