Студентката, която избра да заживее във влак

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Леони Мюлер отказва вече да плаща за квартири и живее на път във влаковете на немските железници

Докато ние мислим как да направим пътуването с БДЖ поносимо, в Германия се оказва, че можеш да живееш и във влака. 

23-годишната немска студентка Леони Мюлер решила, че не иска да плаща повече излишно скъпи наеми и си купила абонаментна карта, с която може да се качва на всички влакове в Германия, след като се скарала с хазяина си, пише в. „Вашингтон пост“.

„След като си смених жилището, осъзнах, че не бих искала повече да живея никъде другаде“, споделя момичето.

Цялата покъщнина на гръб

В раницата си тя носи целия си гардероб, таблет, учебниците и торба за мръсните дрехи. За универистета се подготвя в купето, мие се в тоалетната на влака и от време на време преспива у приятеля си, у майка си или баба си. 

Животът ѝ със скорост 300 километра в час, с колкото се движи влакът, въобще не я притеснява и дори ѝ е приятно. Освен това по този начин тя често може да посещава приятеля си, който живее в Кьолн.

„Наистина чувствам влаковете като мой дом. Мога да посещавам така повече градове и приятели в цялата страна. Все едно през цялото време си във ваканция“, твърди Леони Мюлер.

С начина си на живот Леони Мюлер опровергава научните твърдения, че дългите пътешествия убиват човека, изтъква „Вашингтон пост“. Освен това нейният месечен абонамент за влак струва 330 евро. Докато за квартирата си тя трябвало да плаща наем от 390 евро.

Академична цел

Животът във влака има и академична цел. Леони Мюлер води подробни записки в блога си за своето необикновено пътешествие. След това тя смята да го използва на изпитите.

Леони е започнала да пише блог за преживяванията си. Интересът към него е толкова голям, че тя се готви да го поддържа и на английски език. Понякога обаче ѝ е трудно да спи във влака заради шума и притесненията някой да не открадне раницата ѝ.